Johnson

Kraljica Elizabeth "u dobroj je formi"

Pojavile su se brige oko zdravlja Elizabeth, najstarijeg i najdugotrajnijeg svjetskog monarha, nakon što je otkazala brojna planirana putovanja.
Lifestyle / Flash | 30. 10. 2021. u 14:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska kraljica Elizabeth, kojoj su liječnici savjetovali da odmara i da izbjegava službene posjete najmanje dva tjedna, u veoma je dobroj formi, izjavio je premijer Boris Johnson nakon što je razgovarao s 95-godišnjom kraljicom prošlog tjedna.

Pojavile su se brige oko zdravlja Elizabeth, najstarijeg i najdugotrajnijeg svjetskog monarha, nakon što je otkazala brojna planirana putovanja i provela je noć u bolnici zbog nekonkretiziranog oboljenja koje nije bilo povezano sa COVID-19, u prvom noćnom boravku u bolnici u više godina.

- Razgovarao sam s njenim visočanstvom i ona je u veoma dobroj formi - izjavio je Johnson, koji razgovara s kraljicom svake srijede kako bi joj dao tjedni izvještaj, za vijesti TV stanice Channel 4 u subotu.

- Ona samo poštuje savjet svojih liječnika i odmara se, i ja mislim da je to bitno. Mislim da joj kompletna zemlja želi dobro - kazao je.

Elizabeth, koja je kraljica i za 15 ostalih zemalja i teritorija među kojima su Australija, Kanada i Novi Zeland, odmarala se u svom dvorcu Windsor otkako je boravila u bolnici tijekom noći prije deset dana nakon što je bila podvrgnuta “preliminarnim pretragama".

Kraljica, koja je poznata po svom robusnom zdravlju i koja redovno obavlja svoje javne službene dužnosti uprkos njenim godinama, već je otkazala planiranu posjetu Sjevernoj Irskoj i govor na predstojećem klimatskom samitu COP26 u Glasgowu narednog tjedna, gdje je bilo planirano njeno lično obraćanje svjetskim čelnicima, prenosi Reuters.

 

Kopirati
Drag cursor here to close