''Prava stvar''

Britanija uvodi Covid putovnice za ulazak u noćne klubove

''Najbolje što trebate učiniti je raditi s industrijom kako biste bili sigurni da se ona može dugoročno otvoriti sigurno i održivo, a najbolji način za to je provjeriti status cijepljenja''
Vijesti / Svijet | 06. 09. 2021. u 19:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska vlada potvrdila je da od sljedećeg mjeseca planira uvesti Covid putovnice za noćne klubove i velika okupljanja.

Ministar za vakcine Nadhim Zahawi rekao je da zvaničnici žele započeti mjere certifikacije od kraja rujna, kada bi cijeloj populaciji starijoj od 18 godina bile ponuđene dvije doze cjepiva protiv COVID-19.

Zahawi je za Sky News rekao da je to "prava stvar" kako bi se osiguralo da ekonomija ostane otvorena. Zakonodavci i poduzeća, međutim, kritizirali su ovu mjeru kao diskriminatornu, prenosi AP.

''Najbolje što trebate učiniti je raditi s industrijom kako biste bili sigurni da se ona može dugoročno otvoriti sigurno i održivo, a najbolji način za to je provjeriti status cijepljenja'' - rekao je.

Planovi znače da će ljudi koji žele ući u noćne klubove i na druge velike događaje morati pokazati dokaz da su primili dvije doze vakcine protiv koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close