Višak

Kićenje grada: Mostar odbio besplatne ukrase

Lifestyle / Flash | 09. 12. 2016. u 10:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blagdani se približavaju, a dekoracije Mostara neće biti ništa bogatije nego prijašnjih godina.

Zbog nedostatka financijskih sredstava grad neće biti ravnomjerno okićen, a većina dekora upotrebljava se za glavne ulice i prometnice.

Iz proračuna za kićenje grada ove godine je predviđeno oko 30.000 KM.

''Za 10.000 KM će se kupiti novo bijelo svjetlo, kojim će se upotpuniti potez od Fejićeve u koji su lani stavljene bijele lopte, preko Musale do Španjolskog trga, šetnicom prema Katedrali'', rekla je ranije za city.tv Marica Raspudić savjetnica za dekor i mobilijar grada Mostara.

Raspudić je dodala da će s minimalnim što ovaj grad ima namijenjeno za kićenje, uljepšat ulice najbolje što se može.

Kako je istaknula pored ovog središnjeg poteza, starim dekorativnim svjetlima će biti dekorirane i druge frekventne ulice.

Neslužbeno saznajemo da je Grad Mostar, odnosno odjel zadužen za dekoraciju grada, odbio dio dekoracija koje su im se nudile besplatno. Dekoracije su odbijene s rečenicom da ''to ne treba Mostaru'', a s dekorativnim svjetlima su se mogle okititi dvije ulice, kaže nam izvor.

Ove godine se postavljaju i nove jaslice, a profesori Srednje škole likovnih umjetnosti 'Gabrijela Jurkića' Mostar i gradski slikari i kipari su napravili idejno rješenje.

Naime, Srednja škola likovnih umjetnosti 'Gabrijela Jurkića' u suradnji s gradom Mostarom radi na projektu Božićnih jaslica 2016. Projekt je pod stručnim vodstvom profesora Ilije Kegelja, Vladimira Ladana, Marijane Ravlić, Ivone Matković-Terzić i Borisa Orenčuka.

''Projekt je u završnoj fazi, očekujemo da će instalacija figura biti u petak 9.12. Inače, Grad Mostar je zadužen za nabavku materijala koji smo mi tražili, a vrijedni učenici i profesori radili su oko mjesec dana na ovom projektu. Do sada je Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića odlično surađivala s Gradom Mostarom, gdje je također radila na Uskrsnoj pisanici koja je instalirana u parku Zrinjevac'', poručuje za Bljesak.info Ante Andričić, prof. ravnatelj likovne škole, dodajući kako u budućnosti planiraju još nekoliko projekata,a jedan od zanimljivijih je likovna kolonija na šetalištu Nikola Šubić Zrinjski.

Također, Grad Mostar je za nadolazeće blagdane osigurao lokaciju na šetalištu Ulice Nikole Šubića Zrinskog kod parka Zrinjevac i nudi drvene štandove na korištenje bez naknade u razdoblju od 17. do 31 prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close