Internetski karneval

Karneval u Veneciji ove godine samo na internetu

Slavni karneval u Veneciji ove se godine održava samo na ekranima, u dva programa od 90 minuta, u subotu i nedjelju od 17 sati.
Lifestyle / Flash | 06. 02. 2021. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rio de Janeiro i Nica ove su godine zbog pandemije koronavirusa otkazali svoje karnevale, a onaj u Veneciji, koji je krenuo u subotu, održava se samo na internetu.

Slavni karneval u Veneciji ove se godine održava samo na ekranima, u dva programa od 90 minuta, u subotu i nedjelju od 17 sati.

Veći dio programa uživo odvija se u Palači Vendramin-Calergi na Velikom kanalu, domu kasina i muzeja skladatelja Richarda Wagnera koji je u njoj boravio.

Drugi krug internetskog izdanja Karnevala počet će 11. i trajati do 16. veljače.

U gradu ove godine nema festivalske atmosfere, a u subotu je vrijeme sivo i maglovito, prenosi agencija dpa.

Uobičajeno su u talijanskom gradu stotine tisuća ljudi koji posjećuju balove pod maskama, gledaju parade gondola i vatromete, prenosi Hina.

Jedan od najvažnijih događaja u Veneciji prošle je godine krenuo, ali ga je predsjednik regije morao zaustaviti 23. veljače nakon što je u Italiji buknula pandemija koronavirusa.

Italija je jedna od europskih država najviše pogođenih koronavirusom, a od početka pandemije imala je više od 2,6 milijuna zaraženih i 90 tisuća smrtnih slučajeva

Diljem cijele Italije na snazi je policijski sat koji kreće u 22 sata. U mnogim gradovima, uključujući Veneciju, kafići i restorani mogu posluživati goste samo do 18 sati, piše dpa.

Kopirati
Drag cursor here to close