ho'š pojest' ho'š pitt

Kako su svoj prvi novac zarađivali neki slavni i bogati ljudi

Lifestyle / Flash | 11. 05. 2017. u 21:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumica Eva Longoria, koja se afirmirala u seriji "Desperate Housewife" , radila je kao studentica u fast food restoranu iz lanca Wendy’s i na taj način zarađivala svoj novac.

Tri godine je tamo servirala hamburgere i pomfrit, prije negoli je stekla bečelor diplomu kineziologije.

Ipak, nakon diplomiranja odlučila je započeti glumačku karijeru.

Nastojeći se izboriti za neku od početnih uloga, glumac Brad Pitt je 80-tih godina prošloga stoljeća također radio u sličnim fast food restoranima, ponajviše u El Pollo Loco. Magazin People navodi kako je njegova uloga bila privlačiti goste na taj način što je stajao ispred restorana u kostimu kokoši.

Pjevačica Pink imala je svoje prve nastupe već sa 14 godina, ali je novac zarađivala kao pomoćna djelatnica u lancu McDonald’s.

"Još uvijek mi se događa kako sanjam da sam bez novca i da radim u tom restoranu. To je moja najveća noćna mora", kaže Pink.

U istome okruženju svoj je kruh zarađivala i Rachel McAdams.

"Nikako mi nije bilo jasno zašto me nisu otpustili. Bila sam sanjalački i zanesen tip osobe koju stoga nisu ni pustili posluživati goste. Bila sam samo prijateljski glas koji je gostima na ulazu želio dobrodošlicu", ispričala je za T Magazine.

I Queen Latifah, koja je danas vlasnica jednog restorana u Miamiju, nekad je radila u restoranima brze hrane kako bi nešto zaradila.

"Kako bismo imali džeparac, moj brat i ja morali smo raditi. Sa 15 godina sam se prvi put zaposlila kod Burger Kinga", kaže Latifah.

James Franco je napustio studij kako bi pokušao postati glumac. Naravno, morao je negdje raditi čekajući dobru priliku za ulogu koja će ga lansirati. Radio je u Drive-In odjelu McDonald’sa. Za Chicago Sun Times je ispričao kako je rado koristio akcent u svojoj komunikaciji s klijentelom.

"Ponekad bih bio Francuz, pa onda drugi put Talijan", kazao je Franco.

Američki milijunaš Russell Simmons također je započeo kao uposlenik u prodavaonici pića Orange Julius.

"Plaćali su mi 2,5 dolara po satu i nakon mjesec dana su me otpustili", ispričao je za Forbes.

Bivši američki predsjednik Barack Obama također je prvi svoj posao imao u sličnome radnom okružju. U Honoluluu je prodavao sladoled, a bio je zaposlenik lanca Baskin-Robbins.

Većina njih, kako nabrojani, tako i neki drugi slavni i bogati koji su počeli sa samoga dna, često kažu kako im je to bila dobra životna škola.

Rijetki imaju traume koje im i danas, tu i tamo, donose noćne more.

Vjerojatno su mnogi od njih i uspjeli jer su slijedili logiku kako uspjeh neće doći ukoliko ništa ne činiš. Ako trenutačno nema velkih šansi o kojima maštaš, ne dangubi nego zgrabi prvu koja ti se pruža...

Kopirati
Drag cursor here to close