Investicijski fond

Jay-Z ulaže u industriju marihuane

''S početnih 10 milijuna dolara i uz godišnje ulaganje od barem 2 posto neto dobiti, okrećemo se diversifikaciji trgovinskog vodstva i radne snage''
Lifestyle / Flash | 22. 01. 2021. u 08:14 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.

Shawn ''Jay-Z'' Carter koji želi biti predvodnik u legalnoj industriji marihuane u Sjedinjenim Državama stvorio je taj instrument rizičnog kapitala pošto je u prosincu otkupio platformu za izravnu prodaju potrošačima u Kaliforniji Calivu i tvrtku Left Coast, proizvođača marihuane.

''S početnih 10 milijuna dolara i uz godišnje ulaganje od barem 2 posto neto dobiti, okrećemo se diversifikaciji trgovinskog vodstva i radne snage'', ističe se u priopćenju matične tvrtke Parent (bivšeg Subversive Capitala) kojega je Jay-Z ''glavni vizionar''.

Parent Company (TPCO) je od prošlog tjedna izlistana na kanadskoj burzi NEO Exchange. Pjevačica Rihanna je među njezinim ulagačima.

Tvrtka se obvezuje da će svake godine 2 posto svoje dobiti ulagati u taj novi ''Investicijski fond za socijalnu jednakost'' koji je osnovao raper.

Holding sa sjedištem u San Joseu u Kaliforniji, u 2020. je imao promet od 185 milijuna dolara na tržištu marihuane koje se procjenjuje na 7,5 milijarda dolara samo u Kaliforniji, gdje je konzumiranje marihuane dopušteno za rekreativnu upotrebu kao i u petnaestak američkih država.

Kopirati
Drag cursor here to close