Prži...

Izdano upozorenje: Ekstremno visoka temperatura u mostarskoj regiji

Najveća temperatura biti će od 13 do 17 sati, kada stanovništvo treba posebno biti na oprezu.
Lifestyle / Flash | 20. 07. 2018. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za mostarsku regiju zbog ekstremnih temperatura koje bi se trebale kretati oko 35 stupnjeva upaljen je žuti meteoalarm. Ovaj meteoalarm označava potencijalno opasno vrijeme.

Najveća temperatura biti će od 13 do 17 sati, kada stanovništvo treba posebno biti na oprezu.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

 Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 9 stupnjeva, Bugojno 12, Ivan Sedlo, Sokolac 14;, Jajce, Livno, Sarajevo 15, Srebrenica i Zenica 17, Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 18, Doboj i Grude 20, Stolac i Trebinje 22, Gradačac i Mostar 23 stupnja.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature od 28 do 34 stupnjeva.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close