Al-Taqwa

Islamski koledž: Ako djevojčice trče, izgubit će nevinost

Lifestyle / Flash | 23. 04. 2015. u 07:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australijske vlasti pokrenule su istragu protiv islamskog koledža Al-Taqwa nakon što su se pojavile optužbe da je direktor te ustanove zabranjivao učenicama da sudjeuju na atletskim natjecanjima "jer bi mogle da izgube nevinost".

Ministar obrazovanja australijske države Victoria, James Merlino, rekao je da će, ukoliko se dokaže da su optužbe točne, onda to izazvati "veliku zabrinutost".

"Zatražio sam od Administracije za registraturu i kvalifikacije i od školskog nadzornika da pokrenu istragu", rekao je Merlino, prenijela je Srna.

Australijski dnevnik Age piše da je jedan bivši nastavnik uputio pismo ministrima u kojem navodi da je direktor Omar Hallak izražavao uvjerenje da, ukoliko "djevojčice pretjerano trče, mogu izgubiti nevinost".

 

"Direktor je izrazio uvjerenje da postoje znanstveni dokazi da, ako djevojčice mogu doživjeti ozljedu poput prijeloma noge dok igraju nogomet, onda mogu ostati i neplodne", piše list.

Age je objavio i pismo atletskog tima koji osporava odluku direktora nakon što je on spriječio školski tim da sudjeluje na natjecanjima 2013. godine i 2014. godine.

Vjeruje se da je koledž Al-Taqwa najveći te vrste u državi Victoriji. Prošle godine u ovu ustanovu upisan je 1.701 učenik.

Kopirati
Drag cursor here to close