Nitko ne može obećati...

Informacije koje bi plastični kirurzi rado podijelili s vama, da smiju

‘Da, boljet će i ne, ne mogu vam obećati da ćete izgledati kao djevojka na slici.’
Lifestyle / Flash | 24. 05. 2021. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U moru Botoxa, hijalurona, savršenih jagodica i super proporcionalnih lica, nije neobično da je svatko od nas bar jednom razmišljao o plastičnoj operaciji, a sa sve većim brojem zahvata potrebnih kako bi svi ljudi ovoga svijeta izgledali kao da su provučeni kroz jedan veliki Instagram filter, plastični kirurzi imaju pune ruke posla.

No, što njima prolazi kroz glavu onda kad im na konzultacijama pokažemo fotku Kylie Jenner i kažemo: “Želim ovo”? Cosmopolitan je doznao umjesto vas.

"Nastojte imati realna očekivanja"
Da, svi bi mi željeli izgledati savršeno… čak i kad ne znamo što to točno znači. Međutim, svaki plastični kirurg reći će vam kako se to vrlo vjerojatno nikada neće ostvariti. Naime, osim što je ideja savršenstva različita za svakog pojedinca, ona je ujedno i nedostižna, a težnja istoj vrlo se lako pretvara u jednu vrstu ovisnosti zbog kojih brojne djevojke izgledaju poput lutki za napuhavanje. Odlučite li se za plastičnu operaciju, dobro razmislite o svojim razlozima i ciljevima i pokušajte zadržati realna očekivanja kako cijela priča ne bi završila velikim razočaranjem.

"Moguće je da niste kandidat"
Drugim riječima, nisu sve estetske operacije za svih, a na to utječe niz faktora od godina, tjelesne građe pa sve do mentalnog odnosno zdravstvenog statusa osobe. I dok će vam svaki plastični kirurg rado napraviti termin za konzultacije, nemojte se iznenaditi ako vam kaže kako ono što želite jednostavno nije izvedivo.

"Vaš se život neće promijeniti"
Kada kažemo da smanjite očekivanja, mislimo i na one žene koje očekuju da će im upravo taj zahvat promijeniti cijeli život. Nažalost, to uglavnom nikad nije tako. Vaš novi nos ili grudi neće bitno utjecati na vašu financijsku situaciju, ljubavni život niti ćete odjednom zavoljeti posao koji mrzite. Samo zato što sada više volite svoj odraz u ogledalu, ne znači da će sve ostalo samo od sebe sjesti na svoje mjesto.

"Estetski zahvati mogu izazvati ovisnost"
Ako ste se ikada tetovirali, onda znate koliko je lako napraviti termin za bar još jednu tetovažu, a estetske operacije nisu puno drukčije. Naime, postizanje željenih rezultata jednim tretmanom možda će vas navesti da razmislite o još jednom, a onda još jednom. Dobro razmislite o svojim odlukama i o tome je li to doista potrebno budući da će vas prekomjerna količina estetskih zahvata vrlo vjerojatno ostaviti bez love, bez onog nečega što vas čini vama, a potencijalno i s unakaženim licem ili nekim drugim dijelom tijela.

"Trebali biste posjetiti psihijatra"
I dok će vam neki plastični kirurzi savjetovati terapiju, većina njih to ipak neće napraviti. Šanse su da će mnogi od njih kroz konzultacije primijetiti kako vaši razlozi za estetsku operaciju nisu opravdani odnosno kako bi dodatno mogli pogoršati vaše već narušeno mentalno zdravlje. Ako doista odlučite potražiti pomoć, obratite se nekome tko ima iskustva s pacijentima poput vas.

"Nitko vam ne može obećati da stvari neće poći po zlu"
OK, već znate da ćete prije operacije potpisati hrpu papira koji navode sve moguće rizike kojima se podliježete, ali vjerojatno vam nitko neće spominjati negativne posljedice u smislu vašeg mentalnog zdravlja. Drugim riječima, nitko vam ne garantira da će vam se krajnji rezultat svidjeti, čak i ako vaš doktor bude tvrdio da je sve ispalo savršeno. Dobro se pripremite i dobro razmislite prije nego donesete konačnu odluku budući da je riječ o greški koju ćete jako teško ispraviti jednom kad sve bude gotovo.

"Boljet će vas"
Poput svake druge operacije, očekujte bol. Svaka estetska operacija dolazi s očekivanim vremenom oporavka i većina njih dolazi uz veliku količinu neugode i boli. Naravno, sav se taj bol može regulirati lijekovima, ali sljedećih nekoliko tjedana neće biti najugodnije.

Kako god bilo, dobro se informirajte prije nego donesete konačnu odluku, a svoje tijelo prepustite samo onom liječniku kojemu stvarno jako vjerujete.

Kopirati
Drag cursor here to close