Oprezno!

Hodnicima SKB Mostar patrolirat će opasni vozači

Do sada je donirano ukupno 26 električnih autića, a Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru je prva bolnica u Bosni i Hercegovini koja je dobila ovu donaciju.
Lifestyle / Flash | 04. 08. 2022. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta "Radost u bolničkom okruženju" u srijedu su predstavnici humanitarne udruge "Fra Mladen Hrkać" i Hrvatskog kulturnog društva Mala Kapela iz Essena u Njemačkoj uručili dječji električni automobil predstavnicima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, kako bi najmlađi pacijenti Klinike za dječje bolesti s osmijehom odlazili na preglede i terapije.

Uručenju su nazočili tajnica humanitarne udruge "Fra Mladen Hrkać" Matea Pandurić, predsjednik HKD Mala Kapela Marijo Primorac, zamjenica predstojnice Klinike za dječje bolesti mr.sc. Milena Oreč, tajnica Klinike za dječje bolesti Josipa Božić te zamjenica glavne sestre Klinike za dječje bolesti SKB Mostar Tamara Miličević.

Foto: PR / Hodnicima SKB Mostar patrolirat će opasni vozači 

Ovaj događaj je bio poseban i po tome što su samom uručenju nazočili i volonteri humanitarne udruge "Fra Mladen Hrkać" iz Njemačke i Hrvatske koji borave u Hercegovini u sklopu projekta "Most solidarnosti" u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti.

Nabavu dječjeg električnog autića, zahvaljujući kojem će najmlađi pacijenti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru svoj boravak u bolnici pamtiti i po sretnim i opuštenim trenucima, financiralo je HKD Mala Kapela iz Essena, Njemačka.

Projekt "Radost u bolničkom okruženju" humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkać" provodi od prosinca 2020. godine s ciljem podizanja kvalitete života djece, kao najranjivije skupine društva, u bolničkom okruženju te humanizacija dječjih bolničkih odjela kroz nabavu dječjih električnih autića za dječje odjele u bolnicama diljem Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / Hodnicima SKB Mostar patrolirat će opasni vozači 

Do sada je donirano ukupno 26 električnih autića, a Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru je prva bolnica u Bosni i Hercegovini koja je dobila ovu donaciju.

Ovi autići su i razlog zbog kojeg su Humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkać" i Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Zagreb, proglašeni dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske za 2021. godinu.

Projekt se nastavlja s ciljem doniranja dječjih električnih autića drugim bolnicama diljem Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, kako bi djeca imala jednake mogućnosti i prava unutar zdravstvenog sustava - pravo na pozitivne emocije i pozitivno iskustvo boravka u bolnici tijekom liječenja.

Kopirati
Drag cursor here to close