Smiješna strana izbora

Građani BiH glasovali za Brad Pitta, Đanija, davali kladioničarske savjete...

Lifestyle / Flash | 02. 10. 2016. u 18:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine, glasači koji su željeli uništitit svoj listić imali su dosta ideja, prijedloga svojih kandidata i slično...

Konstantin Savić, kandidat za načelnika Teslića dobio je svoj glas u Sarajevu. Naravno, listić je nevažeći.

Folk pjevač Đani, koji je internet zvijezda posljednjih nekoliko mjeseci na Balkanu - također je dobio svoj glas, uz poruku: "No Đani, no party", javlja N1.

Na glasačkom listiću za lokalne izbore, gdje se zaokružuje načelnik općine Novo Sarajevo, stoji hashtag #TeamBradPitt gdje dosjetljivi Sarajlija očigledno staje na stranu jače polovice para "Brangelina". Isti glasač poručuje: "Nije gotovo, tek počinje", uz savjet kladioničarima "Nikad na Lacijo, uvijek na Svonsi 3+".

Na jednoj izbornoj listi stoji sustav 13/23 - na 1 KM, također dakle u kladioničarskom duhu, a pored ranije spomenute "Izdajničke stranke - Kvisling", koju je "oformio" jedan glasač, dobili smo i "Stranka pravog puta legalizovane marihuane", sa svjojim istaknutim kandidatima.

Na Twitteru stoji fotografija listića iz kladionice gdje tviteraš poručuje da je "obavio građansku dužnost". Tu predpostavljamo misli na siguran prolaz Juventusa protiv Empolija. Bilo je 0:3 u korist Stare dame.

Za kraj, ostavili smo i poruku strastvenog navijača FK Sarajvo: ''Moja politika je FC Sarajevo, Moja stranka je Horde zla, nacionalnost - Pitar''.

Kopirati
Drag cursor here to close