Pavarotti

Gitarijada ''Na putu za jug'': Kompletan program i poziv grupama

Lifestyle / Flash | 09. 06. 2017. u 09:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzički centar Pavarotti Mostar organizira treću po redu državnu Gitarijadu „Na putu za jug“, koja bi nakon rada selektivnog žirija, pobjednika dobila u dvije finalne večeri.

Nakon prijava, selektivni žiri će odabrati grupe koje će se predstaviti pred glavnim žirijem u finalnim večerima, 10. i 11. kolovoza na otvorenoj sceni MC Pavarotti Mostar.

O programu

Na finalnim večerima nastupit će poznate grupe „Konvoj“ (10.8.) i „Generacija bez kompasa“ – Tribute to Smak (11.8.), dok će na večeri proglašenja pobjednika, 12.8., nastupiti goraždanska grupa „Cacafuego“ (pobjednici prve gitarijade) i beogradske „Škrtice“, koje predvodi Zoran Kostić Cane.

Ali pravi uvod u cijeli program dogodit će se dan ranije, 9.8., kada će se u prostoru Muzičkog centra Pavarotti održati promocija knjige „Indexi – u inat godinama“, čiji je autor Josip Dujmović.

Isti dan bit će otvorena izuzetno zanimljiva Izložba rock fotografije.

Nakon zeničke postavke ovo je predstavljanje regionalnih umjetnika fotografije mostarskoj publici, a njihovi radovi prikazuju posebne trenutke rock glazbenika tijekom koncerata.

Poziv grupama

Poziv je otvoren za grupe iz BiH, bez obzira na starosnu dob i glazbeno usmjerenje. Ne mogu se prijaviti grupe koje imaju više od jednog objavljenog albuma.
Potrebno je da grupa u svom sastavu ima gitaristu.

Natjecanje preferira grupe, i nije predviđeno za samostalne gitariste i duete.
Zainteresirane grupe trebaju putem e maila:[email protected] poslati slijedeće podatke:

- naziv grupe
- grad ili mjesto odakle dolaze
- kraću biografiju
- audio ili video snimak (audio mp3 format, profesionalni ili demo)
- kontakt (e mail i telefon)
Krajnji rok za prijavu je 10.7.2017. godine.

Selektivni žiri će nakon odabira finalista iste obavijestiti o daljim detaljima.

Žiri

Članovi glavnog žirija su: predsjednik Nebojša Antonijević Anton- gitarista grupe Partibrejkers, Dragutin Matošević, Josip Dujmović, Emir Hot i Senad Trnovac.

Nagrade

Prvoplasirana grupa će biti nagrađena trodnevnim snimanjem singla u studiju „A“ MC Pavarotti, a predviđene su i nagrade za najboljeg gitaristu (gitara QRich, ručni rad), te vrijednosni bonovi za najboljeg pjevača, basistu i bubnjara, koje dodjeljuje Music Shop Brothers.

Kopirati
Drag cursor here to close