Istražili smo

Rezervirane destinacije: Gdje će Mostarci za Novu godinu?

Najčešće destinacije koje se rezerviraju u turističkim agencijama su europske destinacije Prag, Krakov, Beč, Milano, Rim i Istanbul.
Lifestyle / Flash | 05. 12. 2017. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velik broj Mostaraca će Novu godine dočekati u Dubrovniku, potvrđeno je iz više turističkih agencija s područja Mostara.

Najčešće destinacije koje se rezerviraju u turističkim agencijama su europske destinacije poput Praga, Krakova, Beča, Milana, Rima i Istanbul.

''Najviše se rezervira Istanbul te je jako popularan Dubrovnik obzirom da Dino Merlin pjeva na otvorenom. Mostarci se najviše interesiraju za smještaj da mogu dočekati Novu godinu u Dubrovniku'', rečeno je iz turističke agencije Almira Travel za Bljesak.info.

Isto tvrde i iz agencije Niki Travel, ''najviše nam se traži Dubrovnik, a što se tiče europskih destinacija Rim, Sicilija, Malta''.

Rezerviranje bližih destinacija

Mostarci potražuju i doček Nove godine na bližim destinacijama. Tako se, osim popularnog Dubrovnika, odlučuju i za Sarajevo i crnogorsku obalu.

''Ono što se najviše traži su no-sleep putovanja to jest, jednodnevni odlasci na doček Nove godine na otvorenom i to u Sarajevo, Dubrovnik i Budvu'', rečeno je za Bljesak.info iz agencije Autoprevoz.

Cijene za svačiji džep

Iz turističkih agencija tvrde kako su cijene aranžmana ''za svačiji džep'', gdje je raspon cijena od 20 KM za no-sleep putovanja, dok će se za jadransku obalu izdvojiti oko 70 maraka po sobi dok će se već od 399 maraka moći putovati u europske destinacije, no to ovisi od agencije i aranžmana.

''Što se tiče autobusnih programa cijene aranžmana se kreću od 120 maraka, a za avionski program cijene kreću od 700 KM, a cijene za svačiji džep, od low-budgete putovanja pa nadalje'', tvrde iz Niki Travela.

Putovanje i u vrijeme adventa

Građani Mostara doista uživaju u blagdanskom periodu, tako se u vremenu adventa odlučuju za posjetu popularnih blaganski središta u Europi poput Beča i Praga, ali i Zagreba koji se i ove godine bori za titulu najljepšeg adventa u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close