Ajmo raja, fajronat

FOTO | VIDEO: Završen peti Mostar Summer Fest

Lifestyle / Flash | 01. 07. 2017. u 22:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magična industrijska zona, tj plato mostarskog sajma je ovog vikenda, zahvaljujući petom izdanju Mostar Summer Festa postao epicentar dobre zabave u regiji. I sinoć je par tisuća ljudi kroz druženje i vrhunsku glazbu kreiralo jedinstvenu, pozitivnu energiju pod prepoznatljivim festivalskim zastavicama.

Druženje je započelo već od 18:00h glazbenom radionicom američkog benda Left Lane Cruiser. Ovaj rokerski duo je koristeći materijal koji se može naći u Festivalskoj zoni, poput kante za smeće, praznih boca i slično, pokazao kako se prekrasna melodija može odsvirati na svemu, samo ukoliko dolazi iz srca.

Nakon sjajne radionice, inspirirana ekipa se uz rashlađeno Estrella Damm pivo preselila na glavni stage gdje je večer svojim nastupom započeo bend Tattoo. Nakon njih uživali smo u nastupu sarajevskog sastava Futavci koji su svojim pjesmama i dosjetkama u pauzama itekako zagrijali publiku za ono što slijedi, a to je nastup Left Lane Cruisera, koji su u Mostar donijeli vrhunski rock i opravdali svoj status jednog od bendova čiji nastup morate pogledati za svog života.

Mostarci su s nestrpljenjem očekivali i nastup domaće grupe Mostar Sevdah Reunion koja je otvorivši koncert uz publici itekako poznate taktove sevdalinke 'Grana od bora' do zadnje minute u glas s publikom pjevala njihove tekstove u modernoj interpretaciji. Nastup su završili uz 'Čudna jada od Mostara grada', pjesmu koju je uvijek najljepše poslušati upravo u Mostaru, pod vedrim nebom.

U iščekivanju Hladnog piva, publiku su zapanjili cirkusanti koji su na štulama, odjeveni u kostime u stilu Mad Maxa napravili nezaboravan performans s vatrom u CHILL OUT zoni, a kada je prepoznatljivi intro video najavio Hladno pivo te uvijek raspoloženi Mile istrčao na pozornicu, festivalska energija se podigla na potpuno novu razinu kojom se bilo teško ne zaraziti. Uz 'Superman' i 'Samo za taj osjećaj' publika je plesom i gromoglasnim pjevanjem još jednom pokazala da je Hladno Pivo uvijek itekako dobrodošlo u Mostar.

I upravo kada smo pomislili da će energija nakon nastupa Hladnog piva krenuti silaznom putanjom, momci iz Kiše metaka su nas u to itekako razuvjerili, te je publika nastavila skakati u istom ritmu još par sati, zatvorivši  Fest uz Jorgovane i njihovu verziju punk-rock-wellnessa.

S druge strane, na e-MOtion stageu koji je ovog vikenda ugostio najbolji party elektronske glazbe kakav već godinama nismo vidjeli u Mostaru, nastup koji se najviše iščekivao je zasigurno onaj koji potpisuje DJ Lea Dobričić i DJ Petar Dundov. Večer je na stageu započeo DJ Toni Montana kao ovogodišnji pobjednik DJ Contesta, a nakon njega publika se zagrijavala uz DJ Erga i DJ Alena Milivojevića koji su bili sjajna uvertira u ono što su spremili Lea i Dundov i njihovih skoro pet sati genijalnih mixeva. Iako je stage otvoren već u 20:00h, publika je ispred stagea neumorno uz ritmove DJ Martina Gabrića dočekala zoru ostavivši time i otvorenu pozivnicu za druženje naredne godine.



Ovogodišnji Festival je organiziran pod generalnim pokroviteljstvom Estrella Damm piva, te uz HT Eronet kao sponzora specijalnih gostiju Festivala.

"Iako veoma umorni, što od organizacije, što od zabave, iznimno smo sretni i zadovoljni ovogodišnjim Festom. Mislimo da su svi oni koju su došli, ali i oni koji su nas pratili putem LIVE javljanja na društvenim mrežama vidjeli da je Mostar Summer Fest uistinu više od samo festivala. Hvala svima onima koji su proteklih dana s nama radili, družili se i plesali u Festivalskom gradu, naravno uz veliku zahvalu i našim sjajnim partnerima s kojima iz godine u godinu kreiramo jedinstvenu CHILL OUT zonu prepunu sjajnih sadržaja", kratko su prokomentirali organizatori po završetku Festa pozvavši nas na druženje u Festivalskoj zoni i naredne godine, a do tada FEEL YR V:BE!

Kopirati
Drag cursor here to close