Stvari koje vas mogu spasiti

Evo bez čega ne idite na putovanje!

5 stvari koje vam možda ne bi odmah pale na pamet, a na putu vas mogu spasiti.
Lifestyle / Flash | 11. 06. 2024. u 10:21 N.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se ljeto bliži nema sumnje da svi iščekujemo odmor. S odmorom naravno dolaze i putovanja u kojima se čovjek lako zaplete i često ponese samo ono nužno.

A tu pored bočica vode, sendviča i suncobrana ima još dosta stvari na koje se često zaboravlja iako u određenim trenucima upravo oni presuđuju.

U nastavku donosimo 5 stvari koje vam možda nebi odmah pale na pamet, a svakako su dobrodošle.

1. Skinuta offline karta

Možda nije prvi izbor na svačijoj listi, ali svima dobro dođe i može postati krucijalna za snalaženje u prostoru. Primjerice u nekom novom gradu ili pak gdje 'nema žive duše'.

Svakako uzmite u obzir čak i ako ste ljubitelj staromodne karte ili Gpsa koji se ponekad ponaša izgubljenije od nas samih. Na internetu postoji mnoštvo mogućih skidajućih karta i sam proces je gotov za minut!

 Offline mapa

2. Powerbank

Naravno za već spomenutu kartu ne treba vam internet, ali vam treba ono najvažnije… baterija.

Ovaj punjač svakako je prvi na popisu. Nekolicina ljudi čak ne zna za ovaj proizvod, ali ukoliko idete na mjesta gdje nema ili je teško doći do utičnice definitivno se opremite. I uvijek zapmatite čak iako ste mislili da idete na kratak put on se može odužiti i tko zna šta vam može zatrebati, a napunjen mobitel je dobro imati.

Foto: Canva / Mobitel prikopčan napowerbank

3. Uslikani i spremljeni dokumenti

Neki možda prvi put vide ovo dok čitaju, ali ovo je svakako popularna stavka u svijetu bez koje se ne putuje. Pogotovo ako hodate po svjetskim aerodromima ili ste u velikom gradu na razgledavanju, dokumenti su nakon zdravlja najvažniji za kvalitetan put. Gubljenje istih svakako pokvari atmosferu.

Stoga je uvijek ključno imati rezervu za prvu ruku. Tako da bez premišljanja uslikajte i pohranite putovnice na mobilne uređaje i uživajte bez brige da vas netko neće pustiti iz ili u zemlju.

photobyphotoboy/Canva / Fotografiju putovnic eje dobro imati spremljeno na mobitelu

4. Tagovi na prtljagi

Kada pričamo o tagovima ovo možda i nije prva stvar koja bi vam sinula, ali tagovi na bilo kakvoj prtljagi su itekako važni.

Onaj tko puno putuje, a čak i koji nisu ključno je da imaju označene kofere i torbe sa svojim imenom, brojem ili adresom. Ovi mali predmeti se mogu kupiti u velikom broju trgovina, ali još ih je efikasnije naručiti ih s interneta a prodaju se u raznim oblicima te dolaze i kao naljepnice.

U svakom slučaju bez obzira na oblik, ovi identifiktori su značajni u doba kada je gubljenje prtljage svakodnevna stvar. Imajte ih na umu, jer nikada ne znate kada se to može vama dogoditi.

  / Tagovi

5. Antiseptici i dezinficijensi

U svakom slučaju zdravlje je ipak najnjužnije, a krenuti na put zdrav nije dovoljno. Pogotovo ako idete sa malom djecom lako može doći do mehaničkih oštećenja i povreda.

Spas od toga može se naći u nekim osnovinim stvarima kao što je prva pomoć u kojoj se nalaze flasteri, antiseptik i sl. Ali jeste li znali da se antiseptik kao i dezinficijens trebaju nositi uvijek čak i ako putujete sami.

Razlog tomu su bakterije koje ovi visokoalkoholni proizvodi lako riješe. Preporučuje se prije uživanja u putnoj hrani da se nanese par kapljica ili sprejeva spomenutog proizvoda. Ovi produkti također dolaze u raznim bočicama i raznim varijantama.

Foto: Internet / Dezinfekcijsko sredstvo
Kopirati
Drag cursor here to close