Brza dijeta

Dijeta sa suhim šljivama: Izgubite tri kilograma u pet dana

Lifestyle / Flash | 21. 12. 2015. u 12:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dijeta sa suhim šljivama spada u tako zvane brze dijete i namijenjena je svima vama koji u kratkom vremenskom razdoblju (od 3 do 5 dana) želite skinuti od 2 do 3 kilograma viška. Kako su suhe šljive izuzetno bogate dijetetskim vlaknima, preporučuju se kod mnogih poznatih dijeta.

Pored vlakana, ovo voće sadrži i antioksidante(beta karoten), Vitamin E ,C zatim fitokemikalije koje su nam značajne zbog svojih antioksidantnih svojstava. Šljive su bogate mineralima među kojima ćemo izdvojiti bakar i kalij, pišu Nezavisne novine.

Dijeta sa suhim šljivama preporučuje unos od 6 suhih šljiva po porciji koje nas opet opskrbljevaju s oko 15 grama šećera fruktoze i glukoze i s oko 25 g ugljenih hidrata.

Plod šljive je izuzetno bogat fitonutrijetima koji će nam jačati imunitet, slobodne radikale kao i pomoći u očuvanju stanica od oštećenja koje mogu prouzročiti rak. Zanimljivo je da 1/4 šalice suhih šljiva dnevno će nam osigurati 17 posto dnevnih vrijednosti Vitamina A (beta karotena) i 15 posto dnevnih potreba za dijetnim vlaknima, kao i dosta kalija.

• Doručak: 6 suhih šljiva
• Užina: Jedna svježa jabuka
• Ručak: Viršla i kuhano jaje
• Užina: Ponoviti ručak
• Večera: Čaša jogurta s niskim udjelom masti

Treba napomenuti da se ova dijeta preporučuje isključivo osobama bez ikakvih zdravstvenih problema, tako da obavezno konzultirajte svog liječnika prije nego što je počnete primjenjivati.

Kako bi dijeta bila što efikasnija, poželjna je fizička aktivnost 15 – 20 minuta dnevno. Ova brza dijeta ukoliko se pridržavate ''dijet plana'' i jelovnika će vam skinuti u prosjeku do jedan kilogram dnevno, efekt ćete pojačati ukoliko redovno vježbate.

Kopirati
Drag cursor here to close