Humani darivatelji

Čapljina: U posljednjoj ovogodišnjoj akciji prikupljeno 39 doza krvi

Zahvaljujući entuzijazmu i posvećenosti svih sudionika, Čapljina se može ponositi svojom humanitarnom tradicijom i ulogom u očuvanju života.
Lifestyle / Flash | 19. 12. 2023. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U duhu humanosti i zajedništva, Crveni križ Grada Čapljine i Odjel za transfuziologiju SKB Mostar organizirali su uspješnu akciju darivanja krvi koja je privukla 44 nesebičnih darivatelja.

Ova hvalevrijedna inicijativa imala je za cilj osigurati dovoljno krvi za pacijente kojima je ta dragocjena tekućina neophodna za oporavak.

Ukupno je prikupljeno 39 doza krvi, čime su darivatelji pokazali svoju nesebičnost i spremnost pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Njihova predanost zdravlju zajednice i spremnost na altruizam svjetlucaju kao primjer solidarnosti.

''Ova akcija predstavlja samo jedan od mnogih koraka prema izgradnji svijesti o važnosti darivanja krvi te potiče zajednicu da se ujedini u dobrotvornim aktivnostima. Darivanje krvi nije samo medicinski čin, već i čin ljubavi i pažnje prema bližnjima'', kazali su za Bljesak.info organizatori.

Inače, u Čapljini su u proteklih nešto više od mjesec dana dvije akcije, na koje je odazvalo impresivnih 112 darivatelja. Kroz ove akcije skupljeno je čak 87 doza krvi, što svjedoči o iznimnom angažmanu zajednice i spremnosti pojedinaca da redovito pridonose ovoj humanitarnoj djelatnosti.

Ovakve akcije ne samo da spašavaju živote, već i jačaju tkivo društva, potičući na empatiju, razumijevanje i brigu za one u potrebi.

Zahvaljujući entuzijazmu i posvećenosti svih sudionika, Čapljina se može ponositi svojom humanitarnom tradicijom i ulogom u očuvanju života.

Kopirati
Drag cursor here to close