Petak, 18. ožujka

BoHeMSA Mostar i ove godine organizira ''Sunčanu stranu dlana''

Lifestyle / Flash | 14. 03. 2016. u 21:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BoHeMSA LC Mostar, Udruženja studenata medicine u BiH lokalna podružnica Mostar, po četvrti put organizira projekt ''Sunčana strana dlana''.

''Sunčana strana dlana'' je zabavno-edukativni projekt koji je usmjeren na obilježavanje Dana Down sindroma (DS) koji se službeno obilježava 21.ožujka.

Cilj projekta je unapređenje kvalitete života djece s Down sindromom, posebno kroz njihovo uključivanje u društvenu zajednicu od najranije dobi. U projektu sudjeluje 110 djece koji su korisnici neke od sljedećih institucija/udruga: Škola za djecu s posebnim potrebama, Down udruga,Centar Sveta obitelj, Los Rosales, Srednja Turističko-ugostiteljska škola – posebno odjeljenje te oko 100 volontera iz studentskih udruga sa Sveučilišta u Mostaru.

U okviru ovog projekta predviđene su radionice pisanja,crtanja, slaganja, plesanja, pjevanja, Teddy Bear Hospital te natjecanja u sportskim igrama prilagođenim djeci s DS.

Ove godine planirano je održavanje projekta kroz dva dana. Prvi dan uključuje sastanak svih volontera i prikaz filma na ovu temu a održat će se u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Mostaru.
Drugi dan je središnji događaj u dvorani na Bijelom Brijegu u petak, 18. ožujka, s početkom u 9.00 sati.

BoHeMSA je udruženje koje predstavlja studente medicine svih medicinskih fakulteta u Bosni i Hercegovini. Godišnje razmjeni oko 40 studenata širom svijeta te ostvari preko 10 projekata i aktivnosti na lokalnoj i međunarodnoj razini.

Od 1993. godine je punopravan član IFMSA-e, najvećeg studentskog foruma na svijetu, koji okuplja studente medicine iz 104 zemlje svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close