BoHeMSA LC Mostar obilježila 'Candlelight Memorial'

Lifestyle / Flash | 20. 05. 2017. u 18:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 19.5.2017. godine Udruženje studenata medicine BoHeMSA LC Mostar obilježilo je projekt međunarodnih razmjera pod nazivom 'Candlelight Memorial', koji se održava svake godine trećeg tjedna u mjesecu svibnju u znak sjećanja na osobe preminule od AIDS-a, te i kao potpora trenutno oboljelima od ove teške bolesti simboličnim paljenjem svijeća.

Prvi put je održan 1983. godine u San Franciscu i New Yorku. U to vrijeme se znalo vrlo malo o samoj bolesti, prevenciji i liječenju iste, no unatoč tomu što taj problem nije dosezao razinu današnje raširenosti ove bolesti, organizatori su htjeli odati počast onima koji su podlegli AIDS-u i pružiti potporu svim ljudima koji su tada bolovali od ove bolesti.

S ciljem podizanja svijesti i suzbijanja diskriminacije i stigmatizacije, koje posebice prate ove bolesnike, BoHeMSA se pridružila globalnoj kampanji, te zajedno sa 200.000 ljudi iz 115 zemalja svijeta obilježila Candlelight Memorial 2017. u Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

"Projekt se održao na trgu Rondo u razdoblju od 17 do 19 sati. Osim paljenja svijeća, prolaznicima smo dijelili informativne letke kako bi poboljšali opće znanje o AIDS-u. Zahvaljujemo se prijateljima ovoga projekta: Studentskom zboru i cvjećarnici 'Masline'", kažu u BoHeMSI LC Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close