Blidinje BIKE Festival 2023.

Blidinje je spremno za najveći bike festival

Biciklisti iz cijele Bosne i Hercegovine hvataju svaki izgovor za sudjelovanje na ovom biciklistički orijentiranom festivalu.
Lifestyle / Flash | 20. 06. 2023. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamislite savršen vikend ispunjen gomilom cool ljudi, prilikama za avanturu na otvorenom, odličnom hranom i pićem, glazbom, outdoor aktivnostima i više. To je sve ono što Blidinje BIKE Festival predstavlja.

Bilo da se radi o biciklizmu, planinarenju, trail trčanju, jogi, meditaciji, snježnim sportovima, vodenim sportovima ili jahanju na konjima, Park prirode Blidinje je prava lokacija za to.

Ljeto i sunčani dani su se vratili! Blidinje je prepuno zelenih boja i odiše svježinom, a mi vjerujemo da biste možda željeli sudjelovati na najvećem bike festivalu u BiH na otvorenom - Blidinje BIKE Festival. Ništa bolje za unijeti malo avanture i svježine u svoje živote.

Foto:PR / Blidinje je spremno za naveći bike festival

Biciklisti iz cijele Bosne i Hercegovine hvataju svaki izgovor za sudjelovanje na ovom biciklistički orijentiranom festivalu. Ništa nije previše trivijalno! Za mnoge mještane i posjetitelje Blidinja vrhunac godine je upravo Blidinje BIKE Festival! To je najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini koji se održava u prekrasnom okruženju Parka prirode Blidinje.

Tijekom razdoblja od 3 dana srpnja svake godine Blidinje BIKE Festival privlači najbolje međunarodne i domaće bicikliste u prekrasno organiziranom rasporedu događaja koji uključuje aktivnosti za rekreativce, profesionalce i cijele obitelji.

''Ako tražite onu savršenu zelenu i sigurnu oazu, došli ste na pravo mjesto. Blidinje je zeleno srce Europe, gdje svatko može pronaći nešto za sebe. Teško je pronaći tako malo područje koja nudi toliko toga bilo gdje drugdje u svijetu. Četiri različita svijeta spojena su u veličanstvenu simfoniju koja se osjeća u kulturi, gastronomiji i prirodnim čudima. Bez obzira uživate li u šetnji utabanim stazama ili radije skrećete s utabanih staza, svugdje ćete pronaći zadivljujuću ljepotu i iskustva skrojena samo za vas. Spremni smo Vam ponuditi najbolje što imamo. Uz veliku dozu odgovornosti, vaš će posjet Blidinju će biti ugodan, a sudjelovanje na Blidinje BIKE Festivalu biti će nezaboravno'', poručili su orgnizatori.

Kratka agenda:

Petak, 21.7. 2023. – VIP Prezentacija, dječje edukativne radionice i druženje do kasnih sati

Subota, 22.7.2023. – Rekreativni događaj/biciklijada “Stazom ‘Ajduka” + Dječja utrka

Nedelja, 23.7.2023. – MTB maraton XCM Herzegovina Blidinje BIKE Festival je prepoznat, te u 2023 godini dobiva podršku i stranih agencija.

Naime, događaj je podržan kroz projekat: AID 012003 - NaturBosniaHerzegovina: Zaštićena područja i održivi razvoj, financiran od strane Talijanske agencije za razvojnu suradnju (Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo – AICS) i implementiran od strane Comitato Internazionale per lo Sviluppo dei Popoli (CISP).

Nema razloga da ne sudjelujete, stoga s velikim zadovoljstvom Blidinje BIKE Festival vas poziva na peti po redu biciklistički festival ''Blidinje BIKE Festival'' koji će se održavati u Parku prirode Blidinje od 21.7.2023. do 23.7.2023 godine.

Foto:PR / Blidinje je spremno za naveći bike festival

Događaj je otvoren za sve bicikliste koji su željni avanture, druženja, vrhunske zabave, rekreativnih vožnji sa kolegama iz cijele regije, pa sve do onih koji žive za adrenalinske jurnjave maratonskim stazama.

Opširniji opis aktivnosti na BBF:

– Petak; 21.7.2023. u restoranu “Hajdučke Vrleti” održati ćemo VIP prezentaciju ponude Blidinja kao parka prirode, te prezentaciju projekta XCM Herzegovina koju će održati organizatori ovog događaja. Nakon prezentacije, nastaviti ćemo sa edukativnim radionicama za najmlađe bajkere, kroz animacije i rad na projektu. Slijedi upoznavanje svih aktera i druženje do kasnih sati.

– Subota 22.7.2023. Dan predviđen za rekreativce i cijele obitelji. Već od ranog jutra otvorene su prijave za rekreativnu biciklijadu, kao i za sutrašnju XCM Herzegovina utrku, a rekreativni događaj ili biciklijada “Stazom ‘Ajduka” započinje u 10:00h gdje će svi sudionici zajedno sa našim licenciranim vodičima obići neke od najljepših predjela Blidinja.

Link za prijavu na biciklijadu ''Stazom Ajduka''

Odmah po završetku rekreativne biciklijade kreće jedna nova organizacija, a to je dječja utrka, događaj oko kojeg su svi uzbuđeni i sretni. Događaj je to za kojeg doista vlada velika zainteresiranost, a uključuje svu dječju elitu i okorjele pedalaše u dobi do 10 i 11 godina.

Foto:PR / Blidinje je spremno za naveći bike festival

Prijave za dječju utrku možete ispuniti na linku:

– Nedjelja; 23.7.2023. je u znaku MTB maratona XCM Herzegovina, a događaj je dostupan svim biciklistima. Na događaju će naravno osim onih profesionalnih biciklista moći nastupiti i svi rekreativci koji su želji avanture, adrenalina i dobre zabave.

Prijave za MTB Maraton na link.

Start utrke je planiran za 10:00h, a nakon same utrke slijedi proglašenje pobjednika i druženje uz topli obrok i čašicu razgovora. Naravno, tu je i sav ostali popratni sadržaj koji će biti dostupan kako biciklistima, tako i svim posjetiteljima ovog festivala.

Stoga rezervirajte smještaj već danas na Blidinju i družite se s sudionicima Blidinje BIKE Festival tijekom dva dana ovog biciklističkog festivala.

Video: Blidinje BIKE festival 2020

 

Kopirati
Drag cursor here to close