Robert Dacešin

Bh. travel blogger u avanturi života - pješačit će 670 kilometara

Tijekom putovanja prolazit će kroz sela, upoznavati lokalce, te isprobavati lokalnu hranu.
Lifestyle / Flash | 19. 09. 2023. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. travel blogger i avanturista Robert Dacešin prijeći će pješice rutu Camino de Santiago, od Lisabona do španjolskog grada Santiago de Compostela, dugu 670 kilometara.

Na svom Instagram profilu, Dacešin je objavio da je krenuo u avanturu života te da će prepješačiti drevnu hodočasničku rutu nazvanu Camino de Santiago, a koja uključuje 25 dana hoda na 670 kilometara udaljenosti.

"Nakon Islanda o kojem sam toliko maštao, došao je red na vjerojatno najveću avanturu mog života, čuveni Camino de Santiago, put koji mi se mota po glavi već dobrih 6-7 godina. Za one koji ne znaju, radi se o hodočasničkom putu na koji možete krenuti iz Španjolske, Portugala ili Francuske, sve s ciljem da stignete u Santiago de Compostelu, kao finalno odredište."

Tijekom putovanja prolazit će kroz sela, upoznavati lokalce, te isprobavati lokalnu hranu.

Ova avantura ima i humani cilj:

"Odlučio sam da na ovoj avanturi prodajem kilometre i da se taj novac donira za obroke u javnu kuhinju Mozaika prijateljstva, humanitarne organizacije koja već dugi niz godina radi divne stvari. Akciju ću zvati 'jedan kilometar - dva obroka' te će svako tko želi moći da uplati iznos od 9 eura da kupi jedan kilometar moje staze i samim tim dva obroka ovim ljudima."

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Robert Dacešin (@robert_dacesin)

Kopirati
Drag cursor here to close