Poželjno

Beč je ponovo među najpoželjnijim turističkim destinacijama

Renomirani časopis „Condé Nast Traveler“, koji je specijaliziran za putovanja i lifestyle, uvrstio je glavni grad Austrije na popis najboljih svjetskih destinacija koje bi se trebale posjetiti 2023.
Lifestyle / Flash | 05. 12. 2022. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugledni časopisi za putovanja „Condé Nast Traveler“ i „Travel + Leisure nedavno su austrijsku prijestolnicu proglasili jednom od najboljih turističkih destinacija za iduću godinu, kada posjetitelje očekuje nekoliko značajnih godišnjica i bogata kulturna ponuda.

Renomirani časopis „Condé Nast Traveler“, koji je specijaliziran za putovanja i lifestyle, uvrstio je glavni grad Austrije na popis najboljih svjetskih destinacija koje bi se trebale posjetiti 2023. U časopisu se ističe da će ova europska prijestolnica, koja je poznata po izvanrednoj umjetnosti i muzici, iduće godine obilježiti nekoliko značajnih godišnjica u oblasti kulture.

Tako će se nakon dvogodišnje pauze ponovno održati bečka sezona balova koja svoj vrhunac doseže u siječnju i veljači. U najznačajnije balove u Beču ubrajaju se poznati bečki Operni bal i bal Bečkih filharmoničara koji će iduće godine proslaviti 65. i 80. godišnjicu postojanja.

Bečki Belvedere, koji je dom i najpoznatijem Klimtovom djelu „Poljubac”, obilježit će 300. rođendan velikom prigodnom izložbom o vlastitoj poviejsti i utjecaju muzeja na bečku umjetnost. Izložba će biti otvorena godinu dana. Beč je jedina prijestolnica u svijetu koja je dospjela na ovaj popis uz koju se nalaze i novozelandski Auckland, kanadska pokrajina Britanska Kolumbija i Egipat.

Vodeći američki turistički magazin u SAD-u ''Travel + Leisure'' izabrao je Beč za jednu od 50 najboljih turističkih destinacija na svijetu u narednoj 2023. godini. Beč se uspio etablirati zajedno s destinacijama kao što su Kyoto i Novi Zeland. 

Časopis je svoj izbor opravdao motom Turističke zajednice Beča za 2023. ''Vizija i novi početak – 150 godina Svjetske izložbe u Beču'' i turističkim programom pripremljenim za ovu priliku, ali i novootvorenim hotelima i restoranima. 

Travel + Leisure s mjesečnim tiražom od oko milijun i online dosegom od 14,5 milijuna posjetitelja, jedan je od najvećih i najutjecajnijih turističkih medija na američkom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close