Natjecanje

Balet Mostar Arabesque uspješan na Dance World Cup-u u Španjolskoj

Tridesetoro djece u dobi od 5 do 15 godina se natjecalo u različitim kategorijama klasičnog baleta, nacionalnog, modernog i suvremenog plesa.
Lifestyle / Flash | 03. 07. 2018. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska djeca iz Balet Mostar Arabesque vratili su se s odličnim rezultatima koje su ostvarili na plesnom natjecanju Dance World Cup 2018., koje se održavalo od 22. do 30. lipnja u španjolskom primorskom gradu Sidges.

Tridesetoro djece u dobi od 5 do 15 godina se natjecalo u različitim kategorijama klasičnog baleta, nacionalnog, modernog i suvremenog plesa. Balet Mostar Arabesque izborio je plasman u finale DWC-a sa 4 grupne koreografije, jedan trio, dvije duo i pet solo koreografija.

''Prošle godine smo prvi put sudjelovali u finalu na DWC-u sa 12-oro djece i rekla sam da ćemo sljedeće godine pauzirati ili otići sa dvije balerine. Međutim, iako i ove godine nemamo ozbiljniju podršku države, imamo djecu podržanu najprije od svojih roditelja, koja žele svijetu da pokažu to što su naučila'', izjavila je Arleta Ćehić, direktorica Balet Mostar Arabesque.

 Dodala je kako je ponosna rezultatima, posebno jer su u uzlaznoj putanji.

''Sve i da nećemo, moramo biti zadovoljni uzlaznom linijom našeg dijagrama, jer mi smo nažalost siromašna zemlja po pitanju ulaganja u kulturu i umjetnost, i tek kad iziđete u svijet opet osvježite znanje o ulaganju drugih zemalja u njihovu djecu'', kazala je Čehić.

 Baletska škola Arabesque djeluje već 13 godina u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close