Savršeno!

Vjenčanje na skijama

Ceremonija vjenčanja održana je na 1877 metara nadmorske visine, ispod vedrog neba i sa panoramskim pogledom na planine Treskavicu, Jahorinu, Romaniju, Trebević, Bukovik, Brusnicu i druge.
Lifestyle / Flash | 30. 03. 2021. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nego što je zaprosio, Alen je znao da će se vjenčati na čarobnom mjestu, na olimpijskoj spust stazi, gdje svaki dan svoju ljubav prema planinama i skijanju prenosi dalje. Njegov životni san jeste upravo taj, prenijeti ovu ljubav na nove generacije koje dolaze.

"Moja ljubav prema skijanju raste svakog dana zahvaljujući Alenu i stoga sam odmah pristala zamijeniti klasičnu vjenčanicu sa skijaškom opremom", izjavila je Selma.

Foto: Amer Prevljak / Vjenčanje na skijama

Ceremonija vjenčanja održana je na 1877 metara nadmorske visine, ispod vedrog neba i sa panoramskim pogledom na planine Treskavicu, Jahorinu, Romaniju, Trebević, Bukovik, Brusnicu i druge.

Svoje skijaško vjenčanje iz snova počeli su planirati nakon što su se zaručili, u siječnju 2020. godine, ne sluteći da će vjenčanje biti pod maskama, u vrijeme pandemije i bez mogućnosti da na svoj najvažniji dan pozovu porodicu i prijatelje.

Bez obzira na sve izazove ipak su uspjeli najbitniji dan u svojim životima provesti upravo tamo gdje se najbolje osjećaju. U tome im je pomogao KJP ZOI '84 bez čije podrške ceremonija ne bi bila moguća, dizajnerica Ena Dujmović koja je za Selmu i Alena kreirala savršene Plusminus kreacije prilagođene za skijaško vjenčanje i Comprex d.o.o koji sa brendom Atomic oduvijek podržava njihove zanimljive priče.

Foto: Amer Prevljak / Vjenčanje na skijama

Pored toga što je licencirani ski instruktor, Alen je već nekoliko godina volonterski angažiran na promociji Ski Centra Bjelašnica – Igman gdje je 2017. godine oformio Ski Info, servis koji je pomagao svim posjetiteljima planine dajući informacije o stanju na stazama, vremenskim prilikama, olimpijskim tekovinama, te oko sebe okupio mlade skijašice i skijaše koji su svakodnevno uklanjali kamenje sa staze i na druge načine pomagali posjetiteljima.

Foto: Amer Prevljak / Vjenčanje na skijama

Upravo na ovom mjestu gdje su se vjenčali Alen je proveo preko 2000 volonterskih sati s ciljem da na najbolji mogući način promovira olimpijsku ljepoticu i pomogne u unaprjeđenju skijališta koje je ne tako davno ugostilo najveće skijaše svijeta. Nakon toga osniva udruženje Ambasadori olimpijskih planina čiji je osnovni cilj upravo raditi na unaprjeđenju i promociji prvenstveno Ski Centra Bjelašnica – Igman a zatim svih ostalih planina u BiH. Sačuvati, unaprijediti i prenijeti sve ono što su nama ostavili naši prethodnici, velikani koji su doveli Zimske Olimpijske Igre u Sarajevo.

Tijekom 2020. godine udruženje je implementiralo projekt označavanja južne staze na Bjelašnici što je prepoznato i izvan granica naše zemlje. Projekat je bio i edukacijskog karaktera u što su uvršteni dani istraživanja o endemskim vrstama flore i faune na Bjelašnici, kontrastima alpske i mediteranske klime, povijesnoj baštini te olimpijskim tekovinama. Udruženje kao sekundarni cilj ovog projekta ima u planu uređenje najduže plave staze za djecu po uzoru na skijalište Les 2 Alpes.

Foto: Amer Prevljak / Vjenčanje na skijama

Alen i Selma nastavljaju svaki tren provoditi na planinama, proučavati ih, učiti o njima i prenositi svoje znanje te pozivaju sve drage ljude da zamijene nizinsku naoblaku punu negativnih čestica sa čistim i svježim planinskim zrakom, prelijepim prizorima, savršenim zalascima sunca i aktivnim načinom života.

Kopirati
Drag cursor here to close