BL bike - više od 400 prijava

Sve više Banjalučana želi iznajmiti bicikl

Sistem 'Bl bike' počeo je sa radom 30. ožujka, a građani trenutno na raspolaganju imaju 30 bicikala na četiri lokacije.
Lifestyle / Flash | 17. 04. 2018. u 17:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 400 Banjalučana registriralo se u protekla dva tjedna za korištenje 'BL bikea', prvog gradskog sistema za iznajmljivanje bicikla.

Dva tjedna od početka rada ovog sistema, u gradskom Odjeljenju za promet i puteve kažu da je broj trenutno aktivnih korisnika daleko veći od očekivanja.

"S obzirom na to da nam predstoji period ljepšeg i toplijeg vremena, očekujemo da se broj registriranih korisnika poveća, a vizija Gradske uprave jeste da u narednom periodu svako naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikala.

Osim samog poboljšanja turističke ponude, naš cilj je, da uvođenjem i širenjem ovog sistema u budućnosti populariziramo smanjenje upotrebe automobila u svakodnevnom prevozu i potičemo naše sugrađane na zdrav način života", kazao je Slavko Davidović, šef banjalučkog gradskog Odsjeka za promet.

Sistem 'Bl bike' počeo je sa radom 30. ožujka, a građani trenutno na raspolaganju imaju 30 bicikala na četiri lokacije.

Godišnja članarina iznosi 20 KM, a uplatom te članarine građani mogu koristiti bicikle u 150 gradova svijeta. Prema važećem cjeniku za Banju Luku, prvih pola sata vožnje je besplatno, a svaki naredni sat se naplaćuje 1,50 KM, dok vožnja duža od pet sati (maksimalno 24 sata) košta 20 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close