Informiranje građana

Mostarski 'strojari' obilježili dan prevencije nasilja

Mostarski 'strojari' su dijeleći letke uz zvukove glazbe informirali građane o obilježavanju tog značajnog datuma.
Lifestyle / Flash | 01. 03. 2018. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 28. veljače, učenici Srednje strojarske škole Fausta Vrančića iz Mostara inicijativom školskog Vijeća učenika tradicionalno su obilježili Dan ružičastih majica.

Inače, ovaj dan, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnju srijedu u mjesecu veljači, a ideja za ovo obilježavanje nastala je kao znak prosvjeda zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi, gdje je inicijativom školskih kolega na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegove školske kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Foto: PR / Dan ružičastih majica u Strojarskoj školi 2018.

Mostarski 'strojari' su dijeleći letke uz zvukove glazbe informirali građane o obilježavanju tog značajnog datuma.

''Ove godine učenici su svjesnije željeli upoznati i građane s ovim plemenitim svjetskim događajem, stoga su uz zvuke glazbe zainteresirali prolaznike i dijelili im letke i govorili o ovom događaju. Prolaznici su imali mogućnost fotografiranja i s Instagram okvirom i tom gestom podržali ovaj događaj. Uz slikanje, bilo je i onih koji su zaplesali s našim učenicima koji su dijelili letke pokušavajući ostati topli na ovome hladnom vremenu'', rekao je predsjednik Vijeća učenika Antonio Zirdum za Bljesak.info.

Foto: PR / Dan ružičastih majica u Strojarskoj školi 2018.

Prolaznici su bili oduševljeni i zadovoljni ovim činom, tvrdi Zirdum. Ovu akciju su posebno podržali studenti i srednjoškolci diveći se odvažnosti učenika koji su prilazili potpunim strancima i odvažno svjedočili volju za zaustavljanjem ovog svjetskog problema.

''Zajedno protiv nasilja, naročito među vršnjacima. To nam je jedina misija'', tvrdi inicijator akcije Zirdum.

Kopirati
Drag cursor here to close