Javne molitve krunice

U Hrvatskoj i ove subote jutarnje molitve

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića molitva je počela u 8.30 sati, a molilo se, uobičajeno, za domovinu, da muškarci postanu ''duhovni autoriteti u obitelji'', život u predbračnoj čistoći, prestanak pobačaja ...
Kultura / Vjera | 01. 07. 2023. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i proteklih nekoliko mjeseci, tako su i ove prve subote u mjesecu muškarci stigli na hrvatske trgove kako bi održali jutarnje molitve.

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića molitva je počela u 8.30 sati, a molilo se, uobičajeno, za domovinu, da muškarci postanu ''duhovni autoriteti u obitelji'', život u predbračnoj čistoći, prestanak pobačaja i ostalo. 

Organizatori molitve, Vitezovi bezgrešnog srca Marijina, potaknuli su i sve sudionike da od petka u 22 sati do subote u 10 sati mole i poste u petak za ''uspjeh javne molitve krunice'', a poslali su i poruku.

Naime, zamolili su sve da ''ne daju izjave za svjetovne medije'' jer će ih oni ''ionako izokrenuti''.

''Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci'', poručili su organizatori.

Piknik slobode

Kao prosvjed moliteljima održan je i ''Piknik slobode'' gdje su prosvjednice pozvale na prava žena uz brojne transparente. ''Ja o sebi odlučujem'', ''Nek sluškinjina priča ostane samo fikcija'', ''Žena je netko! A ne nešto! Ne spominji ime žene uzalud!!!'', neki su od transparenata koji su osvanuli na zagrebačkom Trgu, piše Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close