Partizanski zločini

Široki Brijeg: Molitvom ispred ratnog skloništa i svetom misom obilježena 73. obljetnica od ubojstva 12 franjevaca

Ovaj dan u Gradu Širokom Brijegu službeno se obilježava kao ''Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk''
Kultura / Vjera | 07. 02. 2018. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Molitvom ispred ratnog skloništa u kojem su pobijeni hercegovački franjevci i svetom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu je obilježena 73. godišnjica ubojstva dvanaestorice franjevaca koje su 7. veljače 1945. godine ubili partizani – pripadnici 11. dalmatinskog partizanskog korpusa.

Ovaj dan u Gradu Širokom Brijegu službeno se obilježava kao ''Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk'', dok ga je Vlada Županije Zapadnohercegovačke proglasila ''Danom sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja''.

Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana Široki Brijeg fra Tomislav Puljić i vicepostulator postupka mučeništva ''Fra Leo Petrović i 65 subraće'' fra Miljenko Stojić.

Svećenici i vjernici u procesiji su se uputili u crkvu gdje je svetu misu, uz koncelebraciju velikog broja svećenika, predvodio fra Miljenko Šteko. Vicepostulator fra Miljenko Stojić iznio je podatke o radu Vicepostulature u 2017. godini, a gvardijan fra Tomislav Puljić izrekao je riječi dobrodošlice i zahvale.

Podsjećamo, od 30. rujna 2015. godine dio širokobriješke Obilazne ceste preimenovan je u Ulicu pobijenih franjevaca.

Kopirati
Drag cursor here to close