76. obljetnica

Počela manifestacija 'Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca'

Ove godine prva tri dana mise predvode i na njima propovijedaju zlatomisnici rodom iz župe Široki Brijeg, tako je jučerašnju misu predvodio fra Karlo Lovrić.
Kultura / Vjera | 05. 02. 2021. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krunicom i misom zadušnicom u četvrtak je počela manifestacija "Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca", kojom se obilježava 76. obljetnica ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Ove godine prva tri dana mise predvode i na njima propovijedaju zlatomisnici rodom iz župe Široki Brijeg, tako je jučerašnju misu predvodio fra Karlo Lovrić, priopćeno je iz Vicepostulature Široki Brijeg.

Misno slavlje putem radiovalova i interneta prenosila je Radiopostaja Široki Brijeg, a tako će biti i sljedećih dana, stoji u priopćenju.

Na kraju mise vicepostulator fra Miljenko Stojić dodijelio je nagrade na ovogodišnjem nagradnom natječaju na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca, za uzrast djeca.

Prva nagrada pripala je sestrama Valentini i Ivani Begić, učenicama Osnovne škole (OŠ) Vranić za prozni rad pod nazivom "Širokobriški mučenici". Drugu nagradu osvojila je Marta Crnjac, učenica Druge OŠ u Širokom Brijegu za rad "Pobijeni hercegovački franjevci", dok je treća nagrada pripala učenici Prve OŠ Široki Brijeg Natali Topić za literarni rad "Pobjede nad pobjedama".

Kopirati
Drag cursor here to close