Savjet liječnika

Papa Franjo otkazao posjetu Dubaiju

Iako se papa oporavlja od gripe, doktori su ga zamolili da ne putuje, objavio je Vatikan
Kultura / Vjera | 29. 11. 2023. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poglavar Rimokatoličke crkve Papa Franjo otkazao je put u Dubai na konferenciju o klimatskim promjenama COP28 po savjetu liječnika, objavilo je u utorak Ured za tisak Vatikana, javlja Anadolu.

Iako se papino zdravlje nakon gripe poboljšalo, liječnici su ga zamolili da ne planira putovanje u Dubai narednih nekoliko dana, izjavio je glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni.

Ujedinjeni Arapski Emirati bit će domaćini ovogodišnje UN-ove konferencije o klimatskim promjenama (COP28) od 30. studenog do 12. prosinca.

Za Konferenciju papa Franjo ranije je kazao kako ona može biti prekretnica u energetskoj tranziciji.

''Ukoliko vjerujemo u sposobnost ljudskih bića da prevladaju sitne interese i da razmišljaju u velikim razmjerima, ne možemo odustati od sna da će #COP28 dovesti do ubrzanja energetske tranzicije'' - objavio je papa na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter.

''Ova konferencija može biti prekretnica'' - dodao je.

Argentinski papa, koji je borbu za zaštitu okoliša uzdigao na razinu jedne od najvažnijih točaka svoga pontifikata, 2. prosinca u Dubaiju na konferenciji COP28 trebao je održati dugo očekivani govor, osuditi nedjelovanje političkih vođa raznih zemalja te ih potaknuti da drastično smanje stakleničke plinove koje emitiraju njihove industrije.

Kopirati
Drag cursor here to close