O stanju u Crkvi

Nadbiskup Gallagher se susreo s vjerskim poglavarima Crkava i drugih religija u BiH

Tijekom susreta bilo je riječi o ekumenizmu i međureligijskom dijalogu te o radu Međureligijskog vijeća BiH.
Kultura / Vjera | 19. 03. 2022. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher, u subotu 19. ožujka 2022. u prostorijama Apostolske nuncijature u Sarajevu susreo se s vjerskim poglavarima Crkava i drugih religija u BiH.

Osim nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, na susretu su sudjelovali: mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom, direktor Uprave za vanjske poslova Rijaseta Islamske zajednice u BiH gospodin Razim Čolić, predsjednik Hebrejske zajednice u BiH gospodin Jakob Finci te otpravnik poslova Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaury Medina Blanco, mons. Janusz Stanisław Błachowiak i protojerej-stavrofor Vladislav Topalović.

Tijekom susreta bilo je riječi o ekumenizmu i međureligijskom dijalogu te o radu Međureligijskog vijeća BiH. Nadbiskup Vukšić je uveo u razgovor i predstavio poglavare i predstavnike vjerskih zajednica. Potom je svatko od njih ukratko progovorio o stanju u svojoj Crkvi odnosno vjerskoj zajednici kao i ekumenizmu i međureligijskom dijalogu.

Kopirati
Drag cursor here to close