Posjeta parohu Krulju

Ministar Ramić: Izgradnja pravoslavne crkve u Mostaru je radost svih nas

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će nastaviti podržavati povratak svih na svoja ognjišta, poručeno je.
Kultura / Vjera | 16. 09. 2021. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica posjetio je Sabornu crkvu u Mostaru. Ramić i paroh Saborne crkve Radivoje Krulj razgovarali su o stanju srpske povratničke zajednice.

Završetak izgradnje kompleksa i crkve prioriteti su Srpske pravoslavne crkve u Mostaru.

Foto: PR / Saborna crkva u Mostaru

"Ministarstvo redovno podržava naš rad proteklih nekoliko godina. Pored značajnije podrške za izgradnju Saborne crkve, dobili smo podršku i za rekonstrukciju stare škole SPC. Čini mi se da smo do sada pogodili cilj, obnavljamo hramove, obnavljamo ljubav, uzajamno poštovanje, dobrosusjedstva i života", kazao je Krulj

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će nastaviti podržavati povratak svih na svoja ognjišta.

Foto: PR / Ramić i Krulj

“Podržavamo obnovu pravoslavne crkvu u Mostaru i to govori sve o nama jer dijelimo radost vjernika u Mostaru, kao što smo dijelili radost kada je obnovljena Ferhadija džamija u Banja Luci.

Ono najgore i najbolje u snažnim i moćnim ogleda se u odnosu prema onima koji su na marginama i u manjini. Naša snaga je upravo u odnosu prema manjinama.

Foto: PR / Ramić i Krulj

Mi ćemo i dalje pružati podršku svim vjerskim zajednicama, a oni koji to rade drugačije govori sve o tzv. političkim elitama, instruiranim iz različitih centara moći i koji ne dijele životni prostor sa ljudima koji su se vratili na svoja prijeratna mjesta", istaknuo je Ramić.

Kopirati
Drag cursor here to close