Posjeta Mostaru

Stanivuković obišao Sabornu crkvu, možda se spusti i do Starog mosta

Nakon mise Stanivuković će posjetiti i manastir u Žitomislićima.
Vijesti / Flash | 25. 07. 2021. u 11:05 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke posjetio je u nedjelju Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru gdje ga je primio mostarski paroh Radivoje Krulj s kojim je obišao radove na unutarnjem djelu crkve.

Foto: Bljesak.info / Stanivuković obišao Sabornu crkvu u Mostaru

Nakon mise Stanivuković će posjetiti i manastir u Žitomislićima.

Inače, Stanivuković je danas trebao prisustvovati i tradicionalnim skokovima s mosta u Mostaru, ali je poziv povučen zbog komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Foto: Bljesak.info / Stanivuković obišao Sabornu crkvu u Mostaru

Stanivuković je povodom ove odluke Organizacijskom odboru Kluba Skakača u vodu ''Mostari'' poručio kako je njegov stav po ovom pitanju bio poznat i prije nego je dobio pozivnicu.

''Smatram da ono što se dogodilo prije više od 30 godina ne može i ne treba utjecati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i suradnje'', kazao je.

U izjavi medijima u Mostaru kazao je kako ne zamjera Kluba skakača u vodu Mostar te svim natjecateljima želi puno uspjeha i dodao ''znate da sam neobičan, možda se i spustim do Starog mosta u 16 sati''.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je ranije u intervjuu za Bljesak.info rekao kako nitko neće svojatati Stari grad i most, još se nije izjasnio povodom ove odluke Organizacijskog odbora Kluba Skakača u vodu ''Mostari''.

Foto: Bljesak.info / Stanivuković obišao Sabornu crkvu u Mostaru

Uoči tradicionalnih 455. skokova sa Starog mosta u Mostaru, novinarima je Kordić kazao kako se nada da će se danas poslati jedna fina slika suživota u ovom gradu.

“Mostar ima najljepši most na svijetu, tradicionalni skokovi su vezani za Stari most. Svi mi koji smo rođeni u ovom gradu imamo poseban odnos prema njima”, kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close