Vjerska priča

Kadrovi kaside "Vakifi" snimani i u Mostaru

"Produkcijska ekipa je u prethodna tri mjeseca prešla više od 4.000 km s ciljem da se ovaj posao privede kraju. Ponosan sam i na činjenicu da je u ovom projektu aktivno sudjelovanje uzelo preko 200 osoba", rekao je Isaković.
Kultura / Vjera | 17. 12. 2021. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijera projekta Mustafe Isakovića "Vakifi" održat će se u nedjelju, 19. prosinca 2021. godine, u Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu s početkom u 14:15 sati.

Mustafa Isaković, sarajevski imam, interpretator islamske duhovne glazbe, producent i autor bitnih projekata kao što su "Devet Heroja", "Šam" i drugi, završio je ekranizaciju nove filmske priče videospot za kasidu "Vakifi".

Riječ je o novom velikom nacionalnom projektu u čijem fokusu je priča o medresama koje djeluju unutar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, ali i o drugim bitnim vakufima na kojima počiva BiH.

Video: VAKIFI- Official Video 2021.- Mustafa Isaković

"Kadrove za spot smo snimali u sljedećim gradovima: Tuzli, Cazinu, Banjoj Luci, Travniku, Zagrebu, Mostaru, Novom Pazaru, Visokom, Foči i Sarajevu. Produkcijska ekipa je u prethodna tri mjeseca prešla više od 4.000 km s ciljem da se ovaj posao privede kraju. Ponosan sam i na činjenicu da je u ovom projektu aktivno sudjelovanje uzelo preko 200 osoba", rekao je Isaković.

Mix i master za ovu numeru uradio je Erik Bajramović. Ekranizacija ove kaside povjerena je produkcijskim kućama "One moment" iz Tuzle na čelu s režiserom i scenaristom Sulejmanom Muratovićem te produkcijskoj kući "Naš film" iz Sarajeva na čelu sa Hamzom Ražnatovićem.

"Želimo afirmirati odgoj i obrazovanje kroz naše medrese, ali i put duhovnosti koji se baštini u našim tekijama. Veoma sam sretan što smo počašćeni da i svi mi koji smo radili jedan ovakav projekt na neki način budemo vakifi koji će generacijama koje dolaze ostaviti jedan edukativni materijal u formi videa koji će ih pokretati da dalje istražuju na ovom polju", poručio je Isaković.

Organizatori su za ovu priliku najavili i iznenađenja. Premijera projekta je otvorena za javnost, uz poštivanje predviđenih pandemijskih mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close