Traži se zaštita

Islamska zajednica osudila vandalski napad na Sabornu crkvu u Mostaru

''Nedopustivo je da se vjerski i sakralni objekti napadaju i skrnave, a da počinitelji ne budu pronađeni i najoštrije kažnjeni'', kažu iz IZ BiH.
Kultura / Vjera | 08. 12. 2022. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini oštro osuđuje vandalski čin devastiranja Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru, priopćeno je iz ove institucije.

''Nedopustivo je da se vjerski i sakralni objekti napadaju i skrnave, a da počinitelji ne budu pronađeni i najoštrije kažnjeni.

Vjerske svetinje kao i vjerski simboli u Bosni i Hercegovini su vrijednost i blago svakog građanina i svih naroda naše zemlje, neovisno čijoj vjerskoj zajednici pripadaju.

Stoga, tražimo da nadležne vlasti poduzmu odgovarajuće mjere da se pronađu i primjereno kazne počinitelji ovog barbarskog čina, te da se vjerski objekti dodatno zaštite i spriječi ponavljanje ovakvih vandalizama'', stoji se u
priopćenju Ureda za odnose s javnošću IZ.

Podsjetimo, Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru noćas je ponovo opljačkana, devastirana i pokidani su svi kablovi za električnu energiju, rekao je za Srnu starješina Saborne crkve Duško Kojić, istaknuvši da strahuje za svoju, kao i sigurnost zajednice i ovog svetog hrama. 

Kojić je istaknuo kako "nisu željeli uznemiravati javnost", ali deseti je ovo put da je Saborna crkva na meti pljačkaša.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci ranije opljačkan je i njegov stan.

''Policijski službenici kriminalističke policije uradili su očevid i tragaju za počiniteljim'', kazao je Feni glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close