Osuda zbog devastiranja

Kordić očekuje brzu i efikasnu istragu u vezi vandalizma u Sabornoj crkvi

Dodao je da Grad Mostar već čini i činit će u idućem razdoblju dodatne aktivnosti na prevenciji ovakvih i sličnih događaja.
Vijesti / Flash | 08. 12. 2022. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Uime Grada Mostara i svoje osobno ime najoštrije osuđujem vandalski i nehumani čin devastiranja saborne crkve Svete Trojice u Mostaru koja je jedna od simbola našeg grada", objavio je u četvrtak gradonačelnik Mario Kordić na svom Facebook profilu.

"Od nadležnih policijskih i pravosudnih tijela očekujemo brzu i efikasnu istragu uz nadu da će počinitelji biti adekvatno kažnjeni", istaknuo je Kordić.

Dodao je da Grad Mostar već čini i činit će u idućem razdoblju dodatne aktivnosti na prevenciji ovakvih i sličnih događaja, te da u tu svrhu planira osigurati sredstva za održavanje i nabavku sustava video nadzora u Mostaru koji će podići razinu sigurnosti i prevenirati ovakvo uništavanje imovine.

Podsjetimo, Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru noćas je ponovo opljačkana, devastirana i pokidani su svi kablovi za električnu energiju, rekao je za Srnu starješina Saborne crkve Duško Kojić, istakavši da strahuje za svoju, kao i sigurnost zajednice i ovog svetog hrama. 

Kojić je istaknuo kako "nisu željeli uznemiravati javnost", ali deseti je ovo put da je Saborna crkva na meti pljačkaša. Podsjetimo, nekoliko mjeseci ranije opljačkan je i njegov stan.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić kazao je kako su policijski službenici kriminalističke policije uradili uviđaj i tragaju za počiniteljima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close