Mostar

Dodik najoštrije osudio vandalski napad na Sabornu crkvu

Pozvao je sve nadležne institucije da što prije otkriju i oštro sankcioniraju počinitelje.
Vijesti / Flash | 07. 12. 2022. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio vandalski napad na Sabornu crkvu Svete trojice u Mostaru.

''Najoštrije osuđujem sramni vandalski napad na Sabornu crkvu Svete trojice u Mostaru. Ovakvi napadi ugrožavaju suživot u Mostaru jer šalju poruku Srbima da za njih nema života u Federaciji'', napisao je Dodik na Twitteru.

Pozvao je sve nadležne institucije da što prije otkriju i oštro sankcioniraju počinitelje.

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru noćas je ponovo opljačkana, devastirana i pokidani su svi kablovi za električnu energiju, rekao je za Srnu starješina Saborne crkve Duško Kojić, istakavši da strahuje za svoju, kao i sigurnost zajednice i ovog svetog hrama.

Na vandalizam u Sabornoj crkvi u Mostaru ranije je reagirala i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović koja je rekla kako je zgrožena ovim činom.

''Razbojnički napadi na imovinu SPC u Mostaru, poput ovog koji je nažalost samo jedan u nizu, evociraju teške uspomene na period tokom kojeg je Saborna crkva srušena, a lokalni Srbi masovno protjerani iz ovog grada'', istaknula je Cvijanovićeva.

Pozvala je nadležne organe da hitno rasvijetle ovaj slučaj, te da u najskorijem roku privedu pravdi i najoštrije kazne počinitelje.

Kopirati
Drag cursor here to close