Fra Sretan

Duvanjski fratar u samoizolaciji: Nemojte se šaliti sa zdravljem

Fra Sretan je nakon dvanaest dana boravka u Švicarskoj u ponedjeljak zrakoplovom stigao u Sarajevo gdje ga je čekalo posebno vozilo koje ga je odvezlo do Tomislavgrada.
Kultura / Vjera | 17. 03. 2020. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/Youtube / Fra Sretan Ćurčić

Duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić nalazi se u strogoj izolaciji u Samostanu u Tomislavgradu nakon povratka iz Švicarske.

Fra Sretan je nakon dvanaest dana boravka u Švicarskoj u ponedjeljak zrakoplovom stigao u Sarajevo gdje ga je čekalo posebno vozilo koje ga je odvezlo do Tomislavgrada. 

''Iz auta sam odmah produžio u svoju sobu, nisam ni s kim kontaktirao. Strogo se pridržavam uputa o samoizolaciji u kojoj ću biti 14 dana.
Ja se, hvala Bogu, odlično osjećam, nisam odavno zakašljao niti imam temperaturu, ali sam boravio u Švicarskoj, a to znači da postoji mogućnost da ja, iako mlad i zdrav, budem prenositelj corona virusa, što nikako ne bih želio i ne bih sebi mogao oprostiti da se to dogodi. Mojoj majci je 80 godina i sad sam ja trebao otići kod nje i riskirati, ili šetati po samostanu, po gradu na ovom lijepom danu'', kazao je fra Sretan.

Naveo je kako ne može i ne smije biti tako neodgovoran, te preporučio isto svima koji su boravili u zemljama zahvaćenim korona virusom.

''U sobi sam, čitam, pišem, hranu mi donose bez kontakta sa mnom, a još jednom kao duhovni pastir molim sve ljude, sve vjernike da se ponašaju odgovorno, nije se šaliti ni sa svojim zdravlje, a posebice ne s drugima, moguće mnogima'', kazao je fra Sretan Ćurčić, gvardijan Samostana u Tomislavgradu, za Tomislavnews.com.

Kopirati
Drag cursor here to close