Saborni hram

Čapljina: Pravoslavni vjernici polnoćkom dočekali Božić

U Čapljini je nešto više od 200 vjernika dočekalo Božić na polnoćki u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg.
Kultura / Vjera | 07. 01. 2019. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano je noćas bilo u Sabornom hramu Vaznesenja Gospodanjeg u Čapljini, gdje je nešto više od 200 vjernika na polnoćki dočekalo blagdan Božića.

''Mudraci sa istoka došli su na današnji dan da se poklone Hristu, pa je vrijeme upravo danas da se i mi zapitamo što to mi možemo dati Hristu? Ne traži on od nas zlata niti novaca niti materijalnih bogatstava, nego traži samo jednu stvar - da otvorimo srce i da u njega uđe blagodat Božija i zasija svijetlost rođenja Hristovog,  da ta ljubav i Božija blagodat budu pristuni tijekom cijele godine, da sijaju među nama uvijek i da uvijek budemo okupljeni oko velike blagodati i ljubavi Božje'', rekao je čapljinski paroh Marko Gojačić u svojoj poruci.

Foto: Bljesak.info / Paroh čapljinski Marko Gojačić

Dodao je kako je Božić ''praznik ljubavi i praznik opraštanja, prije svega velike blagodati''.

''Po peti put sam sa vama na polnoćki u ovom Hramu, i ovom gradu. Želim da nam Gospod da da ovaj Božić provedemo u miru, ljubavi, radosti i poštovanju jednih prema drugima, da se u svaku kuću useli Hristos, da se useli ljubav i blagodat Božija, da ne bude razmirica i sukoba, da cvijeta sve i bude velike ljubavi'', dodao je čapljinski paroh.

Polnoćki je prethodilo paljenje badnjaka u dvorištu crkve, kao i vatromet, a nakon polnoćke darovani su najmlađi i nastavljeno je druženje vjernika u parohijskom domu.

Foto: Bljesak.info / Vatromet povodom pravoslavnog Božića u Čapljini
Kopirati
Drag cursor here to close