Mostar

Više stotina vjernika u dvorištu župne crkve u Bijelom Polju na Srce Isusovo

Pod sv. Misom pjevao je mješoviti Veliki župni zbor. Na početku obreda biskup je ispred kipa Srca Isusova, u blizini Vanjskog oltara, izmolio posvetnu molitvu i tako posvetio Srcu Isusovu sav nazočni puk Božji i čitavu bjelopoljsku župu, te blagoslov
Kultura / Vjera | 19. 06. 2023. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Srce Isusovo, 16. lipnja u 18:00 sati vjerni puk, kojega je bilo više stotina, okupio se u dvorištu župne crkve, zazvonila su zvona, a iz crkve je krenula procesija s predvoditeljem mons. Tomom Vukšićem, nadbiskupom vrhbosanskim, koji je predvodio misno slavlje uz 10-ak svećenika koncelebranata, navedeno je na službeno web stranici zupapotoci.ba

Pod sv. Misom pjevao je mješoviti Veliki župni zbor. Na početku obreda biskup je ispred kipa Srca Isusova, u blizini Vanjskog oltara, izmolio posvetnu molitvu i tako posvetio Srcu Isusovu sav nazočni puk Božji i čitavu bjelopoljsku župu, te blagoslovio sve obitelji, vozače i vozila.

Poslije molitve i blagoslova, na početku sv. Mise sve je nazočne pozdravio bjelopoljski župnik don Rajko Marković. Prvo je pozdravio nadbiskupa predvoditelja, zahvalio mu što je otprve prihvatio poziv, izrazio mu srdačnu dobrodošlicu, a mladi su biskupu predali umjetničku sliku ''Bjelopoljska župna crkva'' akril na platnu, rad akad. slikara Mišela Stojanovića.

Zatim je župnik pozdravio, sve svećenike, časne sestre, hrvatske branitelje, predstavnike medija, iseljenike i sav vjerni puk. Poseban pozdrav i blagoslov uputio je bolesnima, gledateljima i slušateljima RTV Herceg Bosne i Radio Marije, koji su bili u izravnom prijenosu sv. Mise.

Foto: Župa Potoci / Srce Isusovo u Bijelom Polju 2023.

Poslije je uzeo riječ predvoditelj, uzvratio na pozdrave, te pozvao narod na kajanje. Slijedila su misna čitanja koja su čitali mladi iz župe i sve funkcije toga dana imali su mladi i svu organizaciju bjelopoljskih slavlja sa župnikom i časnim sestrama iznijeli su mladi iz župe, što je posebno hvale vrijedno. Poslije Evanđelja slijedila je nadahnuta nadbiskupova propovijed koja se pozorno slušala, a u kojoj je nadbiskup naglasio ljubav Srca Isusova prema nama i pozvao na uzvratnu našu ljubav prema Srcu Isusovu. Pod Misom se pričestilo veliko mnoštvo vjernika.

Na kraju sv. Mise župnik je zahvalio predvoditelju na dolasku i prigodnoj homiliji, zatim svećenicima i svima koji su pomogli na razne načine da danas i ovih dana svima bude lijepo i ugodno. Posebno je zahvalio mladima koji su župnikova desna ruka u svim organizacijama, zatim je slijedila nadbiskupova završna riječ, u kojoj je zahvalio župniku Rajku na pozivu, vjernom puku na pobožnom sudjelovanju, organizatorima na organizaciji ovoga dana, te izrazio radost što je mogao sudjelovati u ovom župnom patronskom slavlju u Bijelom Polju i na kraju je slijedila ''Lijepa naša''.

Foto: Župa Potoci / Srce Isusovo u Bijelom Polju 2023.

Odmah poslije Mise slijedio je kulturno-glazbeni program domaćeg Folklornog društva što je svijet skupa s nadbiskupom s oduševljenjem popratio i u kolo se uključio. Uslijedilo je opće pučko slavlje, uz ugodno druženje i čašćenje. Poslije je svijet pošao u Bjelopoljaca na večeru, a župnik je ugostio u župnoj kući nadbiskupa, svećenike i uzvanike.

Kopirati
Drag cursor here to close