Nakon 15 godina službe

Paroh Radivoje Krulj napušta Mostar

Kako je kazao u intervju za Top Portal, u Mostaru je upoznao milijun ljudi, a u Njemačku iz grada na Neretvi će ponijeti lijepa sjećanja.
Kultura / Vjera | 13. 11. 2022. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Starješina Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru i arhijerejski zamjenik episkopa zahumsko-hercegovačkog, protojerej-stavrofor, Radivoje Krulj oprostio se danas na svetoj arhijerejskoj liturgiji u Staroj crkvi od svojih vjernika i od Mostara, piše Top portal.

Krulj je s obitelji u Mostar došao prije petnaest godina. Saborna crkva Svete Trojice tada je bila u gomili kamena, “a srpska zajednica razorena u svakom smislu”.

Ono što je posebno obilježilo njegovu službu u Mostaru – piše Top portal je “međureligijski dijalog i građenje mostova među vjerskim zajednicama i ljudima”. Na konstatacije ljudi da će njegovo ime biti upisano u povijest Mostara i Srpske pravoslavne crkve u Hercegovini, Krulj kaže da se “valja upisati u Carstvo nebesko”.

"Supruga i ja imamo šestoro djece. Nikada nijednom od njih nismo pružali ništa mimo drugih, niti u jednoj prilici, niti u jednom mjestu, od škole, sportskog ili nekog drugog kolektiva… učili smo ih i učimo ih da se svojim radom, zalaganjem i znanjem izbore za prilike koje im se nude. Bojim se da je u ovakvom društvu kao što je naše – to vrlo teško. To je jedini razlog naše odluke da dignemo sidro iz ovog prelijepog grada. Hvala našim episkopima koji su na našu molbu pozitivno odgovorili. Naš odlazak nikako ne znači da odustajemo od borbe za bolje, pravednije i uređenije društvo i sistem vrijednosti u ovoj prelijepoj i prebogatoj zemlji. Svakako, to će biti drugi način i borba iz druge perspektive. Mi sada nismo baš dobar primjer jer odlazimo, ali što je – tu je. To je naša odluka", kazao je Krulj.

Kako je kazao u intervju za Top portal, u Mostaru je upoznao milijun ljudi, a u Njemačku iz grada na Neretvi će ponijeti lijepa sjećanja.

Kopirati
Drag cursor here to close