U znak solidarnosti

Austrijski biskupi zasjedat će u BiH

Ovaj tjedan Crkva u Bosni i Hercegovini obilježava kao Tjedan solidarnosti, a ujedno i u Republici Hrvatskoj bit će organizirana akcija Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.
Kultura / Vjera | 04. 03. 2018. u 19:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Austrijska biskupska konferencija bit će održana u BiH kao izraz solidarnosti, od 5. do 8. ožujka  u Sarajevu, a u nedjelju je svečano započela Euharistijskim slavljem u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

Kako je za Fenu rekao urednik i portparol Kathpress-a iz Beča Paul Wuthe, ovo je prvi put u povijesti da se Austrijska biskupska konferencija održava u Sarajevu, te da je ovo dokaz povezanosti i čvrste veze između ove dvije crkve.

''Želimo podijeliti i razmijeniti iskustva, kako kroz molitvu tako i kroz razgovor. Glavni cilj konferencije je moliti zajedno za mirnu budućnost u BiH'', kazao je Wuthe.

Domaćin austrijskim biskupima je Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine na čelu s predsjednikom nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem, koji prvo ovakvo zasjedanje u povijesti smatra snažnom porukom solidarnosti.

Ovaj tjedan Crkva u Bosni i Hercegovini obilježava kao Tjedan solidarnosti, a ujedno i u Republici Hrvatskoj bit će organizirana akcija Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Na zajedničkom zasjedanju sudjelovat će i apostolski nunciji iz Austrije i Bosne i Hercegovine mons. Peter-Stephan Zurbriggen (Peter-Štefan Curbrigen) i mons. Luigi Pezzuto, a domaćin biskupima na kraju zajedničkog zasjedanja bit će nuncij Pezzuto u Apostolskoj nuncijaturi.

Biskupi će u ponedjeljak u 18 sati slaviti Svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda uz sudjelovanje zajednice Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Biskupi će svoje zasjedanje završiti u četvrtak, 8. ožujka u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije konferencijom za novinare.

Kopirati
Drag cursor here to close