Velika prilika

Zvono 2020: Otvoren natječaj za mlade umjetnike

Rok za prijavu je 31. listopada 2020.
Kultura / Umjetnost | 15. 10. 2020. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti SKLOP objavilo je javni natječaj za nagradu ZVONO 2020 za vizualne umjetnike i umjetnice iz Bosne i Hercegovine do 40. godine starosti.

Natječaj je otvoren za likovne umjetnike i umjetnice do 40. godine starosti, koji/e se bave slikarstvom, skulpturom, grafikom, crtežom, fotografijom, instalacijom, videom, performansom, novim medijima i/ili imaju interdisciplinarni pristup.

Nagrada ZVONO za pobjednika/cu se sastoji od dvomjesečne umjetničke rezidencije u New Yorku kod Residency Unlimited kao i od samostalne izložbe pri povratku iz SAD.

Rok za prijavu je 31. listopada 2020. 

Više informacija o nagradi umjetnice i umjetnice mogu pronaći na linku, a njihove prijave na natječaj mogu poslati na: [email protected]

 

Nagrada ZVONO u Bosni i Hercegovini (BiH) osnovana je 2006. godine od strane
udruženja SCCA Sarajevo Center for Contemporary Art. Od 2017. godine novi službeni partner za organizaciju nagrade ZVONO u BiH je Udruženje za istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti SKLOP.

Ovu ključnu nagradu SKLOP realizira sa dvije partnerske institucije iz New Yorka: The Trust for Mutual Understanding i Residency Unlimited.

Cilj nagrade ZVONO je pružiti podršku mladim stvarateljima i olakšati im daljnju djelatnost, smještajući ih sa položaja marginalne prema središnjoj ulozi u društvu putem stvaranja pozitivnog konteksta za mlado stvaralaštvo, kreativnost i inovativnost, sa kojima bi društvo moglo i trebalo da se identificira.

Nagrada ZVONO je dio mreže YVVA The Young Visual Artist Award, čije članove čini ukupno 12 zemalja jugoistočne Europe. Nagrada je zamišljena kao novo i prestižno mjesto okupljanja najkreativnijih snaga suvremene umjetničke scene, lokalno, gdje se nagrada održava, ali i internacionalno među državama YVVA mreže.

Svoje ime nagrada ZVONO dobila je po istoimenoj likovnoj grupi, formiranoj u Sarajevu 1982. godine i aktivnoj sve do početka rata 1992. Godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close