Posjetite

Virtualna izložba o Ivi Andriću

Muzej je za svoje posjetitelje, prije svega one najmlađe, priredio i virtualnu radionicu "Učimo bosančicu" te edukativnu bojanku zaposlenice tog muzeja Lejle Agić.
Kultura / Umjetnost | 02. 04. 2020. u 10:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzej grada Zenice priredio je na službenoj internetskoj stranici online izložbu o bosanskohercegovačkom nobelovcu Ivi Andriću - istaknuo je u izjavi za Fenu direktor te zeničke ustanove Adnadin Jašarević.

Izložba je za sve virtualne posjetioce dostupna za pregled na stranici: zemuzej.ba, ali i za preuzimanje u PDF formatu.

''Shodno naredbama Kriznog stožera Federacije Bosne i Hercegovine obustavili smo posjete, ali nismo obustavili i našu djelatnost. Priredili smo prvu virtualnu izložbu o Andiću, a uskoro slijede i virtualne izložbe "Zeničke vode", zatim "Tvrđave u dolini rijeke Bosne", "Digitalni Kulin ban", ali i druge koje imamo u svojoj produkciji'', ističe Jašarević.

Muzej je za svoje posjetitelje, prije svega one najmlađe, priredio i virtualnu radionicu "Učimo bosančicu" te edukativnu bojanku zaposlenice tog muzeja Lejle Agić.

Muzej grada Zenica

54. godina Muzeja grada Zenice Drage sugrađanke,sugrađani, prijateljice i prijatelji širom svijeta, zbog neugodne korone ne možete posjetiti naše izložbe. Stoga smo se potrudili digitalizovati nekoliko naših izložbi i omogućiti vam da ih pogledate iz sigurnosti svog doma. Za početak mala izložba o našem nobelovcu Ivi Andriću.


Bojanka je, kako navodi Jašarević, prilagođena djeci i objašnjava im kako se treba ponašati u ovakvoj, izvanrednoj situaciji zbog koronavirusa.

''Uglavnom, mi se ne predajemo i ne odustajemo od namjere da svoje sadržaje učinimo dostupnim publici putem informacijskih tehnologija i posredstvom društvenih mreža'', poručuje Jašarević.

Muzej grada Zenice nastoji uspostaviti mrežu i s drugim muzejima razmjenom online sadržaja.

Kopirati
Drag cursor here to close