Jubilarni 10. Street Arts Festivala

Svjetska imena stižu u Mostar, najavljen spektakl

Međunarodni Street Arts Festival Mostar će u budućem razdoblju biti domaćin umjetnicima iz USA, Argentine, Španjolske, Italije, Ekvadora, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Kultura / Umjetnost | 25. 08. 2021. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija za medije povodom početka jubilarnog 10. Street Arts Festivala Mostar održat će se 30. kolovoza u 11:00 sati u prostorijama Američkog kutka koji se nalazi u zgradi Stare gimnazije.

Na konferenciji će govoriti organizatorice Street Arts Festivala Mostar, Marina Đapić i Sabina Maslo, koje će predstaviti ideju festivala i planirani program festivala te umjetnici Erik Burke i HYPERMOSH aka Irfan Brković.

Marina Đapić, osnivačica Street Arts Festivala Mostar 

Erik Burke živi u Renu u Nevadi i stvara murale specifične za mjesta širom svijeta.

Njegova djela objavljena su u knjizi 'Street Art; Najbolja urbana umjetnost iz cijelog svijeta', 'Outdoor Gallery', The Huffington Post i NYTimes.

HYPERMOSH aka Irfan Brković je bosanskohercegovački multimedijalni umjetnik koji živi i radi u New Yorku a biće zadužen za spektakularno otvaranje ovogodišnjeg festivala.

Bavi se istraživanjem interaktivne audio vizualne sinteze.

Njegov rad može biti okarakteriziran kao namjerna zloupotreba tehnologije. Trenutni član i video umjetnik u eksperimentalnom kazališta The Wooster Group.

Osnivač je umjetničkog kolektiva Phase Space NYC i studija Vidokrug.

Podsjetimo, kako je ranije priopćeno, međunarodni Street Arts Festival Mostar će u predstojećem razdoblju biti domaćin umjetnicima iz USA, Argentine, Španjolske, Italije, Ekvadora, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / Street Arts Festival uljepšava Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close