Izložba "Emotivci"

Širokobriješka galerija postala epicentar kulturnih događanja u Hercegovini

Ovo je sedma izložba u organizaciji Udruge Vrba u ovoj sezoni.
Kultura / Umjetnost | 09. 08. 2023. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je Galerija Vrba u Širokom Brijegu postala epicentar kulturnih događanja u Hercegovini s otvaranjem izložbe crteža "Emotivci" Jelene Grgić. Mlada autorica imala je priliku izložiti svoj rad kojim snažno djeluje na introspekciju čovjeka prikazujući osjećaje kroz autentični vizualni jezik, prikazom čak 640 minijatura sažetih u jedinstveno likovno djelo.

Kroz projekt "Galerija Vrba 2023" raspisan je natječaj za izlaganje u Galeriji, na koji se prijavilo čak 29 autora iz cijelog svijeta. Stručni žiri je odabrao sedam autora, koji su uz kontinuiranu prezentaciju domaćih umjetnika dobili priliku izlaganja. Planom i programom vodi se briga o izložbama koje su namijenjene široj publici, od najmlađih i mladih koji čine značajan  broj posjetitelja.

Foto: PR / Izložba Jelene Grgić

Osnovni cilj djelovanja Udruge Vrba je ponuditi kulturni program u kojem će korisnice i korisnici sudjelovati aktivno i pri njegovu stvaranju, otvaranje prostora za kritički dijalog i ustanovljenje kvalitetne kulturne platforme u gradu Širokom Brijegu i Hercegovini.

Ovo je sedma izložba u organizaciji Udruge Vrba u ovoj sezoni. U sklopu svojih djelovanja Udruga Vrba je organizirala niz događanja kao što su  književne večeri i promocije knjiga, i od čega valja istaknuti organizaciju Međunarodne likovne kolonije.

Foto: PR / Izložba Jelene Grgić

Udruga djeluje zahvaljujući entuzijazmu i radu svojih članova, profesionalno obrazovanih umjetnika i prijatelja, volonterski su posvećeni stvaranju, promicanju i vrednovanju suvremene umjetnosti, doprinoseći tako kulturnom razvoju i afirmaciji. 

Izložba će biti otvorena do 20. kolovoza 2023. godine, pružajući priliku posjetiteljima da urone u svijet emocija i umjetničke izražajnosti.

Foto: PR / Izložba Jelene Grgić

U ovoj izložbenoj sezoni najavljena je izložba pod nazivom "The Family", koju će prezentirati priznata poljska umjetnica Anna Andrzejewska, koja svojim umjetničkim izričajem donosi novu dimenziju likovnom svijetu. Izložba će se održati u galeriji Udruge Vrba s otvorenjem 23. kolovoza 2023. godine, smještene u samom centru grada Širokog Brijega. Lokaciji, koja osim ljudi koji održavaju i podržavaju ovaj fenomen, nudi inspiraciju uz rijeku Lišticu pod stoljetnom vrbom.

Foto: PR / Izložba Jelene Grgić
Kopirati
Drag cursor here to close