OD Naše ptice- Foto natjecanje

Počelo veliko foto natjecanje 'Kraška polja Bosne i Hercegovine 2022'

Za autore najboljih fotografija novčane nagrade!
Kultura / Umjetnost | 17. 10. 2022. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodno fotografsko natjecanje “Kraška polja Bosne i Hercegovine 2022” počelo je danas i trajat će do 15. studenog 2022. godine. Stručni žiri izabrat će 10 pobjedničkih fotografija na teme: ”Kraška polja i voda” i ”Divlje životinje kraških polja”.
 
Za svaku temu bit će odabrano po pet najboljih fotografija čiji će autori biti nagrađeni novčanim nagradama u bruto iznosu od:

1.    mjesto 600 KM
2.    mjesto 400 KM
3.    mjesto 200 KM
4.    mjesto 100 KM
5.    mjesto 100 KM.

Pored toga, sve pobjedničke fotografije će biti predstavljene na izložbama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu tijekom 2024-2025.

''Drugo i treće desetljeće XXI stoljeća se bez ikakve sumnje mogu nazvati erom pametnih telefona koji uz brojne aplikacije nude i mogućnost pravljenja izuzetno kvalitetnih fotografija, a, sa druge strane, i profesionalna oprema nam postaje sve pristupačnija. Stoga nimalo ne čudi što se novi kvalitetni fotografi prirode javljaju ''kao pečurke poslije kiše''. I to nas posebno raduje. Novi foto natječaj koji pokreće Ornitološko društvo ''Naše ptice'' najbolji je način da fotografi prirode predstave svoj rad širem auditoriju, i da tako ujedno doprinesu i poznavanju i promociji  prirodnih ljepota naših kraških polja, njihove raznovrsnosti, hidrološkog sistema, i izvanredno bogatog životinjskog svijeta. Pozivamo sve amaterske i profesionalne fotografe prirode da posjete neko od preko 50 kraških polja u Bosni i Hercegovini i svoje radove dostave na naš foto natječaj. Sa velikim nestrpljenjem čekamo vaše fotografije!'', poručio je Goran Topić, menadžer projekta ispred OD ''Naše ptice''.

Foto natječaj ''Kraška polja Bosne i Hercegovine'' održava se drugi put zaredom i, kako čujemo od organizatora iz Ornitološkog društva Naše ptice, ima tendenciju da postane tradicionalan.

''Prošle godine su se pozivu za sudjelovanje na foto natječaju odazvala 52 autora, od čega je bilo sedam inozemnih. Prispjelo nam je više od 370 fotografija nastalih na 23 kraška polja u Bosni i Hercegovini. Dvadeset najuspješnijih radova predstavljeno je na izložbama u Blagaju, Livnu, Tomislavgradu, Kupresu, Bosanskom Grahovu, Crnom Lugu i u Vizitorskom centru Pecka, gdje se fotografije još uvijek mogu pogledati. Zbog velikog interesiranja kako fotografa, tako i publike odlučili smo da foto takmičenje organiziramo i ove, ali i slijedeće godine'', objasnila je Biljana Topić, koordinator projekta ispred ''Naših ptica''.

Sve detalje o sudjelovanju na ovom natjecanju, kao i pravila možete pronaći na ovom LINKU.

Foto natjecanje se organizira u okviru projekta "Održiva budućnost za slatkovodni ekosistem Livanjsko polje u Bosni i Hercegovini“ koji implementiraju Ornitološko društvo Naše ptice, EuroNatur i Centar za životnu sredinu, a financira DIMFE inicijativa.

Kopirati
Drag cursor here to close