Bijenale u Tuzli

Nagrađena mostarska kiparica Vesna Vuga Sušac

Vesna Vuga Sušac rođena je 1976. godine u Mostaru gdje se školovala, završila Gimnaziju i Pedagoški fakultet. Diplomirala je kiparstvo na ALU u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru 2000. godine u klasi prof. Nikole Vučkovića.
Kultura / Umjetnost | 23. 10. 2023. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Vesna Vuga Sušac 

Na XII. Međunarodnom bijenalu minijature u Tuzli nagrađena je akademska kiparica Vesna Vuga Sušac iz Mostara.

Na likovnoj manifestaciji otvorenoj 20. 10. 2023. u Bosanskom kulturnom centru, sudjelovalo je preko 100 umjetnika s minijaturnim djelima različitih likovnih područja. Mostarska kiparica nagrađena je za instalaciju pod nazivom ''Znakovi''.

Vesna Vuga Sušac rođena je 1976. godine u Mostaru gdje se školovala, završila Gimnaziju i Pedagoški fakultet. Diplomirala je kiparstvo na ALU u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru 2000. godine u klasi prof. Nikole Vučkovića. Poslijediplomski studij završila je 2011. godine na ALU u Sarajevu u klasi prof. Mustafe Skopljaka. Članica je ULUBiH-a, DHLU-a i ULU En Face. Izlagala je na 19 samostalnih izložbi i sudjelovala na mnogim skupnim izložbama u BiH i inozemstvu. Docentica je na FPMOZ na studijima Predškolskog odgoja, Razredne nastave i Pedagogije, te na kiparskom odjelu ALU Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close