Bosanski kralj

Kralj Tvrtko će u Sarajevu dobiti spomenik

Načelnik Općine Centar i gradonačelnica Sarajeva potpisali su sporazum o financijskoj podršci izgradnji i podizanju spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića.
Kultura / Umjetnost | 07. 07. 2022. u 11:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisali su jučer u sarajevskoj Vijećnici sporazum o financijskoj podršci izgradnji i podizanju spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića.

Općina Centar će u financijskoj podršci izgradnje i podizanja spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića sudjelovati sa 50.000 maraka.

Načelnik Mandić pozdravio je izgradnju i podizanje ovog spomenika koji će imati svoju simboliku, ljepotu i povijesnu važnost, priopćeno je iz Općine Centar.

Foto: Fena / Spomenik kralju Tvrtku I Kotromaniću

''Raduje me da Općina Centar i Grad Sarajevo zajednički realiziraju projekt koji za cilj ima sačuvati sjećanje na jednu od najznačajnijih figura u povijesti Bosne i Hercegovine'', kazao je Mandić.

Gradonačelnica Karić istaknula je da zajedno moramo činiti maksimalne napore da sačuvamo sjećanje na velika i značajna imena naše povijesti, među kojima je kralj Tvrtko koji predstavlja povijesno naslijeđe svih građana i naroda BiH.

''Izuzetno mi je zadovoljstvo što je i Općina Centar na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem iskazala zainteresiranost za realizaciju ovoga projekta na čemu smo veoma zahvalni'', rakla je Karić.

Foto: Fena / Spomenik kralju Tvrtku I Kotromaniću
Kopirati
Drag cursor here to close