Sudjeluju umjetnici iz četiri zemlje

Eko kolonija na Blidinju - sredstva prikupljena prodajom slika idu u humanitarne svrhe

Za goste će biti upriličena večera i piće dobrodošlice, uz veseo glazbeni program tokom večeri. Izložba će biti otvorena u subotu 06. listopada 2018. u restoranu, Blidinje Ski & Nature Park, s početkom u 20:00 sati.
Kultura / Umjetnost | 03. 10. 2018. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je još jedna Eko kolonija na Blidinju, u trajanju od 30. 9. - 7. 10. 2018.. Sudjeluju umjetnici i akademski slikari i grafičari iz 4 različite zemlje regije (Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina).

Eko Kolonija je organizirana od strane Udruge za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH, sa sjedištem u Širokom Brijegu. Udruga okuplja mlade ljude, entuzijaste, kreativce koji okupljeni oko zajedničke ideje promoviraju kulturu i razvoj u lokalnoj zajednici i šire.  EKO ZH već ima tradiciju u organiziranju Eko kolonija, na kojima okuplja mlade umjetnike iz regije, koji su na putu razvoja, isticanja i prepoznavanja od strane društva u kojem žive.

EKO ZH Udruga za razvoj, okoliš i kulturu vas poziva na Izložbu prodajnog karaktera Eko kolonija 2018. Sva sredstva koja se prikupe prodajom slika, će biti donirana domu za djecu s posebnim potrebama Marija Naša Nada.

Za goste će biti upriličena večera i piće dobrodošlice, uz veseo glazbeni program tokom večeri.
Izložba će biti otvorena u subotu 06. listopada 2018. u restoranu, Blidinje Ski & Nature Park, s početkom u 20:00 sati.

Izložba je nastala u okviru projekat "Eko kolonija 2018" koji se financira kroz RYCO program (Regional Youth Cooperation Office) tj. Regionalni ured za suradnju mladih. Projekat ima za cilj pružanje mogućnosti mladima za interkulturalno učenje i unapređenje vještina, te utemeljenje interkulturalnog dijaloga i tolerancije kako bi se smanjio govor mržnje, negativni stereotipi u društvu i predrasude između mladih u regiji.

Inicijativa Eko kolonije u tijeku (Nature Park Blidinje and Reconciliation) je podržana od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, i prepoznata je kao značajan događaj koji okuplja na jednom mjestu umjetnike iz različitih zemalja i omogućuje im razmjenu iskustva, interkulturno razumijevanje kroz umjetnost kao alat koji je kroz povijest bio snažna prekretnica u promjenama i iskazivanju promjena kroz koje je društvo prolazilo i kroz koje će društvo prolaziti.
Ovo je još jedna izuzetna prilika za mlade ljude kako bi došlo do umrežavanja, i podizanje svijesti da je ljudski kapital nešto što je materijalno nemjerljivo, i kao takvo se treba i koristit.
Umjetnički koordinator likovne Eko kolonije je magistar sakralne umjetnosti Kristina Ćavar.

Park prirode Blidinje nalazi se na sjeveru Hercegovine u području visokog gorja središnjih Dinarida. Obuhvaća područje planinskih masiva Čvrsnice i Vrana povezanih udolinom Dugim poljem i Blidinjskim jezerom. Mjesto je razvoja planinskog turizma, pirodnih ljepota za koje se nadamo da će u skorije vrijeme biti još prepoznatljive od strane planinara i turista željnih netaknute prirode i mira koji postaje neprocjenjiv u vremenu u kojem živimo.

Kroz Eko kolonije cilj nam je i šire prikazati ljepote Parka Prirode Blidinje, i prirodni značaj koji Park ima za ove prostore.

Kopirati
Drag cursor here to close